santa_be

Dec. 13., 2012 | 09:32 pm
No:: santa_be

Paldies par viedokli! Es arī ļoti fanoju par Feminist Frequency!

(off topiks- Rails girls Riga pieteicos ar tik vāju pieteikumu, ka viņi, ibio, mani nekad neakceptēs :D)

Stāsts īsumā ir tāds: jau labu laiku daudz un dikti lasu, domāju par dzimumu un dzimtes tēmu dažādos ar sociumu saistītos kontekstos.
Daudz lasu ārzemju, lielākoties ASV blogus. Arī studējot sastopos ar feminisma diskursu dažādos jautājumos. Studējot, dzīvojot ārzemēs, ievēroju, ka daudzās sarunas, diskusijas, šķēpu laušanu par daudzām ar dzimti un dzimumu saistītajām tēmām. Pirms gada, sieviešu dienā, ievēŗoju ļoti interesantu materiālu "Sestdienā", lielā doma bija, ka latviski par šiem jautājumiem runāts plašākos ūdeņos netiek. šad un tad, kaut kas parādās sieviešu mēdijos, vai jokos un kā uzbrauciens- re, re, tā jau feministe, tā jau lezbiete, tā jau šitāda!
Vēl, iespējams, sarunas notiek akadēmiskajā vidē, bet tādā gadījumā līdz sabiedrības vairumam tās nenonāk.

NU, lūk, un es domāju, ka par to vajag runāt! Jo vairāk sarunāsimies, jo vairāk uzzināsim par sevi, par citiem. Ja neviens cits, tad es vēlos sākt. Es vēl nezinu kā un, pa ceļam, es apsolu, es daudz daudz kļūdīšos un arī tas ir labi. Iespējams, es uzrakstīšu tādas muļķības, ka kāds kas zin daudz un pareizi, nāks mani noriet- ļoti labi. Bet vieta tukša palikt nedrīkst.

Tagad sarunāju, ka varētu uzrakstīt VETO. Tas ir labs ceļš, jo tas ir dzimumneitrāls preses izdevums. Šis konkrētais gabals ir par un ap, tāds kā sākums, kādēļ runāt, kādēļ vajag runāt, darīt, domāt. Aizmetu vienu versiju, bet tā banalītātes dēļ ir jāpārstrādā un es esmu iestrēgusi. Tik daudz domu, ideju, informācijas, bet kā sākt. Tāpēc katrs viedoklis, aizspriedums, ideja ir vērtīgs un labs!

Jā, bet taviem punktiem ļoti piekrītu, iespējams lasām kādu līdzīgu informatīvo lauku :D lasīju un māju ar galvu- ahā, ahā, jā, mjā

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: