Jul. 11., 2012 | 09:26 pm
No:: pieninjsh

Es 2 mēnešus piedzīvoju ĪSTO Barselonu. Tad nu ir izveidojies priekšstats ne tikai par tūristu takām.

Zog. Drausmīgi zog. Brilles no deguna nozags, ja nepiesiesi. To apliecināja arī vairāki policisti, jo pašu arī apzaga, tad nu sanāca saskarties ar to. Skaidru naudu pēc iespējas mazāk nēsā līdzi.

Nostāk no tūristu takām un vietām ar angļu valodu ir ĻOTI slikti. Nu tiešām ļoooooooti. Lai nopirktu propāna gāzes balonu treilerim, nācās apbraukāt 14 (!) benzīntankus, no kuriem tikai pēdējā mūs prata apkalpot, sazinoties 30% angliski 20% spāniski, 50% zīmju un vaikstu valoda :D

Ja sanāk saskarties ar Kataloniešiem, pieredze ir ļoti laba. Draudzīgi, atsaucīgi, kārtīgi, arī ja neprot kādu no lielajām valodām. Ja uzduries uz Spāni, uzrunājot viņu ne viņa valodā bieži pretī saņemsi dusmīgu/īgnu vai pat agresīvu "sólo en español".

Naktī kategoriski neuzturēties nomaļās un neapgaismotās vietās, es ar auto tādā reiz nostājos, lai atpūstos, paēstu, padzertos, apkārt apstāja čigāni un žestikulējot sita saujā (tjipa vai nu maksā) vai ar pirkstu pārvilka sev pār rīkli... (ganjau sapratāt), lika saprast, ka man jādodas prom :D

Tad vēl nomalākās vietās, naktīs apstājoties pie sarkanajiem nebrīnies, ka melnie nāk klāt un bez aizspriedumiem skatās kas tev salonā, ja ir kas viņus interesē, taisa durvis vaļā un ņem ciet. Tāpēc vienmēr jābrauc ar aizslēgtām visām durvīm.


Tā kaut kā. Pilsēta protams skaista, peldes vidusjūrā neaizmirstamas. Ceru, ka nesabiedēju.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: