crescendo

Jun. 27., 2012 | 02:53 pm
No:: crescendo



Labi, ja personīgo pieredzi -
Biju pārliecināta, ka ēdu maz (izrādījās, ka regulārajās ēdienreizēs tiešām ēdu maz). Biju pārliecināta, ka ēdu it kā daudz maz veselīgi un sabalansēti (izrādās ka 'veselīgos' produktos kcal nebūt nav mazāk kā 'neveselīgos'). Acīmredzot nepiederu pie kategorijas, kam 'sabalansēts' uzturs palīdz sevi apmānīt un apēst mazāk.


Izrēķināju, cik man dienā pienākas apēst, sāku skaitīt cik tad apēdu, pievienoju regulāru papildus izkustēšanos un visādus stulbus motivācijas vingrinājumus. Pirmie iedvesmas pilnie -5kg nokusa nepilnos 2 mēnešos. Kustoties mazāk tas viss notiktu lēnāk, bet nu notiktu tik un tā. Un regulāra nopietna peldēšana salīdzinot ar to ko es daru jau būs daudz.


Mans iedvesmas avots nebija tieši edunsporto.lv - bet tas ir vienīgais, ko esmu redzējusi latviski, kur tiešām smuki viss ir izskaidrots no aprēķinu viedokļa un bez visādas absurdas ezotērikas - autore pati ar bodībildingu aizraujas, bet padomus kā tievēt viņa dod arī tām, kam vienkārši ir liekais svars un muskuļu audzēšana galīgi neinteresē - galvenais vajag izsijāt rekomendācijas no obligātajiem noteikumiem un rekomendācijas sportistēm(forsēt olbaltumvielas) no rekomendācijām tievētējām(piegriezt ogļhidrātus). Ir tur gan ēdienkaršu paraugi (ar aprēķinu, ka katra pieliks trūkstošās dienas kcal tur vēl klāt, nevis paņems to par bībeli), gan recepšu idejas, gan vingrojumu idejas.
Vingrot var arī mājās, ja vari sev izbrīvēt vismaz 10-15 minūtes no vietas vismaz 3 reizes dienā - nevajag tur ļoti daudz. No ēšanas arī kaut vai tās pankūkas - saskaiti cik kcal ir visā pankūku cepienā, izdali uz pankūku skaitu un apēd tikai tik pankūkas, cik tev ēdienreizei pienākas (un pa nedēļu apēd mazāk kaut ko citu) - var. Ķēpa ar rēķināšanu, protams, bet var.

Starp citu vēl no personīgās pieredzes - nevajag mēģināt pārāk lielu kaloriju deficītu ievērot. Dažas dienas liekas labi, tad laikam organisms kaut kādas rezerves notērē un visa pasaule sāk likties riebīga, rodas mānīgas atmiņas 'es jau cik dienas šitā badā jūtos' utml - gribas visam atmest ar roku. Ir robežas, kuras nevajag pārkāpt, pat ja īstermiņā liekas, ka var :)

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: