begemots

Maijs. 9., 2012 | 03:01 pm
No:: begemots

Par hipnopsihoterapiju gan nepateikšu.

Bet pamatā ir tā, ka zāles vispār var izrakstīt tikai tie, kas ir mācījušies medicīnu. Tie ir psihiatri un tie no psihoterapeitiem, kas beiguši mediķus.

Psihoterapeiti savukārt var nākt gan no medicīnas, gan no psiholoģijas puses ar papildizglītību. Manā (tikai un vienīgi personiskajā) pieredzē ir sanācis tā, ka tie, kas nākuši no mediķiem, šķiet, vairāk darbojas ar zālēm un sliecas skatīties uz cilvēku kā uz mehānismu, kas man ne visai patīk.

Attiecībā uz psihoterapeitu. Pļāpāšana per se neko daudz nepalīdz nevienam (nu, tik vien kā sociālais kontakts). Es teiktu, ka psihoterapeita uzdevums lielās šaibās ir kopīgi ar tevi saprast, kas tev sāp/traucē, ko tu gribi panākt, un tad no savas puses palīdzēt tev uz to virzīties, līdzīgi kā personisks treneris vai, nezinu, dziedāšanas skolotājs. Loģiski, ja doma ir tikai, ka pamācīšos kaut ko vai papļāpāšu kaut ko nezin ko, un viss būs labi, tad tev neviens palīdzēt nevarēs, ieskaitot tabletes.

Te tādi jautājumi ik pa brīdim ir, var vēl apskatīties gūglesērču:

https://www.google.lv/search?q=%2Bsite%3Aklab.lv+psihiatrija+psihoterapija#hl=lv&sclient=psy-ab&q=%2Bsite:klab.lv+psihiatri+psihoterapeiti+z%C4%81les

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: