ezss

Feb. 16., 2012 | 09:30 pm
No:: ezss

vāciešiem ir humora izjūta, bet viņa atšķiras no mūsu samērā ciniskā un melnā humora. Jāatzīst, ka skandināvu humors ir vēl melnāks un drūmāks :)

Bet jā, man arī pirmā asociācija ir, ka vācieši nesaprot latviešu jokus un viņiem patīk kārtībiņa (nevis pedantiskums dzīvoklī, bet sistēma it visā). Tā piemēram viņi strīdējās ar mani kā jāizrunā mans vārds, jo lai gan es piedāvāju latviešu valodas izrunas variantu, viņi centās argumentēt, ka tas būtu jāizrunā pēc viņu izrunas tradīcijas, jo "tā stāv rakstīts". Vēl vācietī ir iedzīta vainas sajūta par otro pasaules karu. Bet kopumā viņi ir draudzīgi un patīkami saskarsmē, ļoti atbildīgi pret vidi un citiem saviem pilsoņa pienākumiem. Un kā vienmēr eksistē visādi patīkami izņēmumi no stereotipiem.

Pirms es gadu nodzīvoju Vācijā, man bija aptuvenas nojausmas par vāciešiem, pārsvarā gan literāro darbu veidotas (omulīgais bavārietis un kalsnais pedants), jāatzīst, ka mans tagadējais iespaids par vāciešiem ir veidojies no tās ziemeļu gala un pārsvarā juristiem.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: