Dec. 27., 2011 | 09:49 pm
No:: crash_and_burn

Izlasīju vēlreiz - pastāsti par ko tad bija otrā rindkopa pēc tam, kad beidzi runāt par nabaga meiteni, kura atļāvās pateikt "zdrastvuķi"? Sanāk, ka opera itāliski ir pašsaprotami un pieņemami, bet lūk ledus šovs vai cirks krieviski - ir atlaides krievu valodai.

Jā, pirmais, ko es ieteiktu izdomāt kādi ir tavi mērķi, un šoreiz izskatās, ka tev liekas, ka cīnīšanās par latviešu valodu Latvijā nenozīmē cīnīšanos pret krievu valodu, bet tā tas nav. Ja latviešu valodas lietojums ir 60% un krievu valodas 40%, tad lai palielinātos latviešu valodas lietojums ir jāsamazinās krievu valodas lietojumam. Tas ir tas pats, kas teikt - esmu par pagarinātu mācību gadu, bet neesmu pret īsāku vasaras brīvlaiku.

Un nē, Latvija nav krievijas daļiņa, bet to, ka atjaunotajā Latvijā ir ļoti daudz krievvalodīgie nevar noliegt, un ja tas netika uzreiz izrunāts un atrisināts (pieņemts kāds pārejas periods) jau 90to gadu sākumā, tad pašreizējajā saspīlētajā situācijā nevajag lieki cilāt. Viss lēnām nobalansējas un ar komunicēšanos nav problēmas, ja neskaita atsevišķus indivīdus un grupējumus. Un, manuprāt, daudz vairāk darba pie situācijas saspīlēšanas pašlaik piestrādā latvieši nevis krievi, līdz ar to vēl vienu kampaņu galīgi nevajag.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: