Dec. 27., 2011 | 06:08 pm
No:: karuna

It is indeed a framing issue. :)

Ļoti daudzas atbildes ir atkarīgās no tā, kā tiek uzdoti jautājumi. Šeit tiešām VL parādīja galīgo diplomātisko analfabētismu.

Klasiskais piemērs ir par to, ja cilvēkiem tiek uzdots jautājums, vai viņi gribētu reģistrēties, kā potenciālie orgānu donori pēc nāves, jo automātiski tiek uzskatīts, ka cilvēks nedod šo piekrišanu. Vairums cilvēku teiks, ka negrib un būs diezgan aizdomīgi par šo iespēju.

Bet ja jautājums tiek uzdots savādāk – vai jūs gribat reģistrēties, lai jūsu orgānus nevarētu izmantot pēc nāves, un ja cilvēks nav reģistrējies, automātiski pieņem, ka viņš piekrīt orgānu izmantošanai, tad vairums cilvēku teiks, ka negrib reģistrēties, jo ziedot orgānus, kad tev pašam tie vairs nav vajadzīgi ir laba lieta.

Bet būtībā tas ir viens un tas pats jautājums, bet cilvēku atbildes būs pretējas. Politiķi šo mākslu ļoti labi prot, un pat Latvijā ir izbīdītas visneiedomājamākie budžeta grozījumi, jo Dombrovskis ir pratis diplomātiski visus pārliecināt par to, cik tas viss ir labi un pareizi. Cilvēki ir aptīti ap pirkstu kā maziņie.

Bet VL nacionālā retorika neiedarbojas pat uz caurmēra latvieti, jo viņu saukļi ir primitīvi.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: