Dec. 27., 2011 | 04:18 pm
No:: crash_and_burn

Izvēle ir mana, bet izdarīt man viņu, lai arī neapzināti, palīdzēji tu. Neuztraucies tevi tajā nevainoju tāpāt, ka nevainoju nevienu citu savā izvēlē balsojot par Saskaņas centru.

Un pastāsti man lūdzu, kā tu plāno izpildīt šo: "Un atkārtošos vēlreiz: es esmu PAR latviešu valodu Latvijā kā pirmo un vienīgo pamatvalodu un lai VISAS iestādes VISPIRMS pie klienta vērsas LATVIEŠU valodā. Praksē, nevis teorijā.", nevēršoties pret krievu valodu? Lai arī kādu akciju tu taisītu - ja tu popularizē latviešu valodu ar mērķi samazināt krievu valodas lietojumu, manā skatpunktā ir naida kurināšana.
Man ne reizi nav bijušas problēmas ne ar latviešu valodas lietošanu ne ar saskarsmi ar krievvalodīgajiem. Ir pat bijuši gadījumi, kad ar krieviski runājošiem kolēģiem runāju krieviski, viņi atbild latviski - tādējādi mēs abi praktizējam valodu, kuru pārzinam mazāk. Un mani kaitina šie indivīdi, kas piesaucot nacionālismu vai pagātnes notikumus vēršas pret kaut kādu sabiedrības daļu vai valodu. (Jā, tu to plāno darīt, jo gribi, lai krievu valoda tiktu lietota mazāk - to tu parādīji savos tekstos).

Tu vēl aizej uz operu, kur viesmākslinieki no Itālijas izpilda itāliski, un pēc tam cel traci, kā viņi to ir atļāvušies. Ar ko krievu viesmākslinieki ir sliktāki par citiem? Tikai tāpēc, ka viņi ir atbraukuši uz valsti, kur ir indivīdi, kam ir problēmas ar to, ka kāds atļaujas krieviski ar viņiem runāt? Es būtu tikai priecājies, ka viņi ir piedomājuši un pacentušies, lai puse šova būtu arī latviski.
Un, vai tā pārdevēja, pasākumā, kur bija viesmākslinieki no Krievijas, līdz ar to visticamāk arī publika, galvenokārt, bija krieviski runājoša, izvēlējās krievu valodu kā primāro, bija vainīga, ka pie viņas pienāca klients, kuram redziet ir aizvainojums, ja viņu sveicina krieviski Latvijā.

Pēc maniem novērojumiem un pieredzes - Latvijā ļoti normāli tiek izmantotas abas valodas, un lēnām nostabilizējas balanss starp viņām. Un vienmēr es būšu pret visiem indivīdiem, kas centīsies mākslīgi panākt vienas vai otras valodas obligātu lietošanu vai pārākumu.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: