Dec. 27., 2011 | 01:11 pm
No:: karuna

Ja tevi tik ļoti tracina, ka kāds uzrunā ne tavā dzimtajā valodā, ka tu pat nevari ar smaidu atbildēt – es runāju latviski un latviski turpināt sarunu, bet tā vietā tu pagriezies un aizej prom, tad problēma jau ir tieši tev, nevis apkārtējiem.

Cieņa pret valodu ir abstrakta un neko nenozīmē. Cieņa ir pret konkrētu cilvēku, bet nevienam uz pieres jau nav uzrakstīts, kāda ir viņa dzimtā valoda. Ir vajadzīgs vismaz sasveicināties, lai to noskaidrotu.

Es atzīstu, ka Latvijā pēc noklusējuma pareizāk būtu lietot latviešu valodu, un pat Rīgā 90% gadījumu tā arī ir. Ja tu esi izlēmusi koncentrēties uz tiem 10%, kuri tāpat pārietu uz latviešu valodu pēc pirmā pieprasījuma, tad tā jau ir kasīšanās tikai kasīšanās pēc.

Protams, ja tavā prātā mājo nepiepildāma ilūzija par brīnišķīgo Latviju, kurā visi cilvēki publiski runās latviski un vienīgi latviski, tad tevi tracinās arī nejauši noklausīta krieviski izteikta saruna tramvajā, pat ja pie tevis konkrēti visi vērsīsies tikai latviski. Un tā jau ir apsēstība, un jebkura cīņa to nepieļaut vēl vairāk iedvesmos Lindermani un citus radikāļus.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: