begemots

Re: Pirmās minūtes apraksts & jautājumi

Dec. 14., 2011 | 12:55 am
No:: begemots


binladens sēž mugurā naudas koka semam; to var uztvert arī kā referenci uz vienu no 1001 nakts pasakām, kur bija kaut kāds nežēlīgs Jūras vecis vai kas tāds, kas jādelēja mugurā cilvēkiem; neatceros sīkāk kontekstu, bet ne ta viņš viņiem deva kaut kādus darbus un solīja samaksu, ne ta tie bija gūstekņi.

nu justīciju jeb tiesu varu jeb taisnīgumu, protams, simbolizē temīda ar aizsietajām acīm un svariem. šeit vašingtons, bet no konteksta nav skaidrs, kāpēc tieši viņš. tāpat arī ievērtējam, ka viņš tieši ir vadonis, un spieķis naudas kokam rokā arī nedaudz var atgādināt kopējo procesiju no Brēgeļa aklie ved aklos.

tāpat par to hinduisma dievieti: pirmkārt, forma izskatās sievišķīga, tāpēc nav nepieciešams piesaukt Šivu, kā augstāk kolēģis dara, bet atcerēties, ka teju pusei hindu panteona formas mēdz būt ar 4 un vairāk rokām. Šinī konkrētajā gadījumā izskatās, ka attēlota ir Lakšmi, viena no divām dievībām, kas saistīta ar bagātību:

http://hinduism.about.com/od/hindugoddesses/p/lakshmi.htm

The Lakshmi Form:
Lakshmi is depicted as a beautiful woman of golden complexion, with four hands, sitting or standing on a full-bloomed lotus and holding a lotus bud, which stands for beauty, purity and fertility. Her four hands represent the four ends of human life: dharma or righteousness, "kama" or desires, "artha" or wealth, and "moksha" or liberation from the cycle of birth and death.
Cascades of gold coins are seen flowing from her hands, suggesting that those who worship her gain wealth. She always wears gold embroidered red clothes. Red symbolizes activity and the golden lining indicates prosperity. Lakshmi is the active energy of Vishnu, and also appears as Lakshmi-Narayan - Lakshmi accompanying Vishnu

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: