pajautaa

pa ceļam uz Rundāli

« previous entry | next entry »
Jul. 11., 2011 | 07:02 pm
posted by: piene_ne in pajautaa

iesakiet, lūdzu, kādu apskates objektu pa ceļam no Rīgas uz Rundāles pili, tā, lai sievietēm ap 50 būtu interesanti. dabas takas, avotiņi un tējas plantāciju degustācijas der :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {2}

Strēlniece

from: [info]str
date: Jul. 11., 2011 - 08:50 pm
#

Mežotnes pils un viens no skaistākajiem angļu stila parkiem – Krievijas ķeizarienes Katrīnas II mazbērnu audzinātājas firstienes Šarlotes fon Līvenas bijušais īpašums (1.50.-/1 Ls uzrādot apliecības pens., stud., skolēn.).

Rundāles pils – Zemgales baroka pērle! Kurzemes hercoga vasaras rezidence un krāšņais baroka stila parks iepriecina tuvus un tālus ciemiņus. (Apvienotā biļete pilī un parkā - pieaugušajiem Ls 5.50/ studentiem Ls 5.00 / skolēniem Ls 3.50).

Bauskas pils pēc rekonstrukcijas gaida viesus!
Ekspozīcijas un izstādes vēsta par Livonijas ordeņa pils un Kurzemes Hercogu rezidences vēsturisko attīstību cauri gadu simteņiem. No skatu torņa paveras burvīga ainava... Ķirbaksala starp Mūsu un Mēmeli - Lielupes šūpulis. (Apvienotā muzeja biļete Ls 3,-/1.50 tikai skolēniem).

Bauska. Vērts redzēt! -
Bauskas Novadpētniecības un mākslas muzejs piedāvā atraktīvu teatralizētu ekskursiju Neparastie piedzīvojumi 20.gs. Bauskā (Ls 1.50/pers.).

Atbildēt | Diskusija


Strēlniece

from: [info]str
date: Jul. 11., 2011 - 08:51 pm
#

* lejas pilsdrupas, parks. Paviesosimies vietā, kur grāfs Kristofs Johans Fridrihs Medems, saukts par Žanno, uzbūvēja majestātisku pili laikā no 1806. līdz 1810.gadam, izmantojot Pēterburgā strādājošā itāļu arhitekta Džakomo Kvarengi metu.

* Neliela pietura pie Sesavas luterāņu baznīcas, kurā kristīts Jānis Čakste.

Atbildēt | Iepriekšējais