kautskis

Jul. 5., 2011 | 01:38 pm
No:: kautskis

Zin, es Francijā esmu ļoti veiksmīgi aizmirsis, kā garšo (vai, pareizāk sakot, negaršo) Latvijas veikalos nopērkamie tomāti. Kā pa miglu atminos, ka tad, kad pēdējoreiz biju Latvijā, šausmīgi vīlos tajos tomātos, jo viņi garšoja nu itin nekā. Bet te viņi ir taisni lieliski, un Latvijas tomāti ir tikai kaut kādas tālas un vārgas atmiņas. Ar šausmām gaidu to brīdi, kad vajadzēs braukt atpakaļ uz LV. Nekādi nesaprotu, ko es tur ēdīšu.

Bet teikums "Hidroponikas gadījumā tomāts dabū tikai to, ko viņam iedod, līdz ar to vienmēr garšo vienādi (bezgaršīgi)" gan izraisa daudzas spēcīgas pārdomas. Tomāta garša ir atkarīga no ļoti daudzām lietām, piemēram, no šķirnes un no tā, cik viņš saules dabūjis. Turklāt zemi arī mēslo, it īpaši jau siltumnīcās -- tātad tur tomāti arī dabū to, ko viņiem iedod.

Protams, protams, es esmu par garšīgiem augļiem un dārzeņiem, man arī nepatīk ĢMO un pesticīdi arī neliekas tā labākā doma. Bet hidroponika, manuprāt, ir lieliska dārzniecības metode, kas nepelnīti tiek iebāzta vienā maisā ar "ļauno mūsdienu lauksaimniecību" (whatever that means).

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: