crescendo

Apr. 25., 2011 | 02:23 pm
No:: crescendo

Kindle maksā 140 dolārus, nevis latus. Latos tas ir uz pusi mazāk.... Tiešām planšetdatori ir lētāki? Un pat 140Ls - ok, netpadu par tādu naudu var dabūt, bet ne jau tabletu?

Kindle - jā, var pirkt e-grāmatas no amazones... Nezinu vai pašlaik ir kaut kā tikts galā ar to, ka lielu skaitu grāmatu ir atļauts pirkt tikai US atrodoties gan. Un, nu jā, amazones grāmatas var lasīt arī ar iphone/itouch/ipad (kindle softs no appstore) un visiem androīddevaisiem (kindle softs no android market). kindle softs abos gadījumos pie tam ir bezmaksas. Un Kindle ir labs ekrāns. Burtu atainojums ir nu ja pat ne 'tik pat labi kā papīrs', bet pat acīm ērtāk lasāms nekā lētie iespieddarbi.

LCD ekrāns tehnoloģijas ziņā būs kā kompītim/mobilajam telefonam, un tāpat kā kompītim/mobilajam telefonam ir labākas LCD tehnoloģijas un sliktākas. Ir tādi, kas arī spilgtā gaismā ir redzami. Punktu skaits un lielums nosacītajā pikselī arī būs dažāds. Jaunā iphone ekrāna kvalitāti negaidi - tā, ja pareizi saprotu, pat ipadam nav, tikai jaunajiem iphone.

Parasti konkrēto izmantoto tehnoloģiju ražotāja lapā atradīsi, un tad jau vari palasīt specifikāciju wikipēdijā. Ir tur diezgan daudz variāciju. Protams, papīra paskata kvalitāte un gaismas atstarošana nevis izstarošana nebūs nevienam, tas pagaidām eksistē tikai melnbaltpelēks - bet varbūt tev to arī nevajag.



Brends varētu būt svarīgs vienkārši tāpēc, ka lielie flagmaņi ražo vairāk e-rīderus, tos vairāk pērk, ir vairāk lietotāju atsauču, kas tiek ņemtas vērā attīstot katru nākamo paaudzi.. pie tam brends šeit ne obligāti 'tā ir firma kas taisa visādas labas lietas', bet gan 'tā ir firma kas taisa daudz e-lasītājus un lieto laba ražotāja ekrānu'.


Galvenais uz ko skatīties pērkot lasītāju, arī pelēku laikam tomēr ir ekrāns.
Pie tam, ne tikai specifikāciju ziņā, bet rokā paņemot vizuāli kā izskatās - vai tev patīk aparāta kontrasta līmenis, vai patīk burtu asums tajā fontā/izmērā kurā lasīsi.
Vai tevi pārāk nekaitina ekrāna noraustīšanās lapu pāršķirot? jā, protams, pie tā pierod, bet labāk lai tas nav TIK kaitinoši, ka nekad nelietosi gana ilgi, lai pierastu. (gana ilgi būtu minūtes 10...)


Vai patīk ekrāna atspīdamība gaismā - ne visi melnbaltie e-inki ir vienādi matēti, jo īpaši ja ķeries pie skārienjūtīgajiem. Vai tev patīk izmērs - ir kam ir OK mazāki, ir kas noteikti grib lielākus. Ir varianti.

Apskati funkcionalitāti, kas tev ir būtiska. Grāmatzīmes, piezīmes uz lapas malām, vārdu paskatīšanās skaidrojošajā vārdnīcā. Ja tas ir būtiski. Vai tev vajag kaut kādu skārienjūtīgu ekrānu/ekrāna daļu? Fizisku klaviatūru?

Ja lasīsi ne tikai angliski (bet ne gluži bildītes šķirstīsi) - kā ir ar ne-angļu alfabēta burtu atveidi? Ja nav minēts specifikācijā - papēti konkrētā aparāta lietotāju forumus - ir normāls un Tev saprotams veids atrasts kā tev interesējošo valodu iedabūt vai nav?

Vai Callibre māk ar tavu aparātu sadarboties?
Ja callibre sadarboties nemāk, tad to aparātu droši vien neviens nelieto, un ja neviens nelieto, tam droši vien ir kaut kāds iemesls.
http://calibre-ebook.com/user_manual/faq.html#what-devices-does-app-support


Apskatos izpēti baterijas dzīves laiku. Melnbaltiem lasītājiem laiku starp uzlādēm mēra nedēļās. Krāsaini LCD ekrāni rij vairāk. vēl bateriju ēd un zināmu cenas daļu veido aparāta spēja saprasties ar 3g/wifi. par 3g spējīgājiem pirms pirkšanas noskaidro, vai pie šejienes mob operatoriem no tava 3g maz būs kāds labums.


Ja mākslas grāmatas/komiksi/mangas - kā aparāts patiesībā sadzīvo ar tev svarīgā izmēra/formāta PDFiem? Formāli, protams, PDFus saprot (gandrīz) visi, bet dabā atšķirības var būt ļoti, ļoti būtiskas.
Pie tam ja jau bildes skatīsies -kā ar storage space? Vai kaut kādu datu nesēju var iespraust? (SD kartes parasti - vērts noskaidrot kādas, var izrādīties, ka lielākas par katu kādiem GB nemaz neder).




# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: