pajautaa

TA

« previous entry | next entry »
Dec. 14., 2010 | 12:33 pm
posted by: spriidiic in pajautaa

Vai CSDD atkartotaa Tehnsikas apskates laika inspektors var protokola var pierakstit papildus defektus ar roku, neizdodot jaunu protokolu un jaunu uzlimi? Tikko ta gadijas ar mashinu, kad mana vieta tevs gaja ogree apskati , ar piezimi, ka janak lidz 17.dec atkal (atkartota uzlime bija 17.dec)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {23}

tas neizlasāmais jūzerneims

from: [info]bax55hqy8dlb
date: Dec. 14., 2010 - 01:07 pm
#

ja gribēji skati vēl uz mēnesi, tad pie kases saki "pamatpārbaude" nevis "atkārtota" un ņems tavu auto pēc pilnas programmas, bet ja konstatēs kādu "2", tad dabūsi uzlīmi uz mēnesi. bet ja tu ej atkārtoti, tad tu vnk atrādi iepriekš konstatētus defektus + vēl var mierīgi piesieties par vizuāli redzamiem defektiem (riepas/izsists stikls/nedeg gaismas/durvis nevar attaisīt uc) un ja defekti nav novērsti vai radušies jauni, tad nekādu uzlīmi nedod, jo tā ir atkārtota apskate.

Atbildēt | Diskusija


tas neizlasāmais jūzerneims

from: [info]bax55hqy8dlb
date: Dec. 14., 2010 - 01:15 pm
#

http://www.csdd.lv/documents/sabaktivit/bukleti/l4-2.pdf
http://www.likumi.lv/doc.php?id=88101

8. Transportlīdzekļu tehniskā stāvokļa kontrolē izšķir divus pārbaužu veidus:

8.1. pamatpārbaude — obligātā tehniskā pārbaude atbilstoši Ceļu satiksmes likumā noteiktajam periodiskumam, kā arī tehniskā pārbaude, kas tiek veikta, ja:

8.1.1. iepriekšējā pamatpārbaudē transportlīdzeklim konstatēti trūkumi vai bojājumi, kas novērtēti ar 3.vērtējumu;

8.1.2. beidzies atkārtotās pārbaudes veikšanai noteiktais termiņš;

8.1.3. tehniskajā kontrolē uz ceļiem transportlīdzeklim konstatēti trūkumi vai bojājumi, kas novērtēti ar 3.vērtējumu;

8.1.4. transportlīdzekļa īpašnieks (vadītājs) vēlas saņemt normatīvajos aktos par bīstamu kravu pārvadājumiem noteikto bīstamu vielu pārvadāšanai paredzēta transportlīdzekļa atbilstības sertifikātu (turpmāk – ADR sertifikāts);

8.1.5. transportlīdzekļa īpašnieks (vadītājs) vēlas saņemt “Euro III drošo”, “Euro IV drošo” vai “Euro V drošo” kravas automobiļu un to piekabju (puspiekabju) tehniskās apskates sertifikātu (turpmāk – RS sertifikāts) un kopš tehniskās apskates uzlīmes saņemšanas ir pagājis vairāk par 30 die­nām;

8.2. atkārtotā pārbaude — obligātā tehniskā pārbaude, kas tiek veikta 30 dienu laikā pēc pamatpārbaudes vai tehniskās kontroles uz ceļiem, ja pamatpārbaudē vai tehniskajā kontrolē uz ceļiem transportlīdzeklim konstatēti trūkumi vai bojājumi, kas novērtēti ar 2.vērtējumu. Atkārtoto pārbaudi veic arī tad, ja pamatpārbaudē konstatēts, ka trans­portlīdzekļa tehniskais stāvoklis un aprīkojums neatbilst prasībām, kas noteiktas normatīvajos aktos par transportlīdzekļa aprīkošanu ar tahogrāfu vai ātruma ierobežotājierīci, par vieglajiem taksometriem vai par bīstamu kravu pārva­dāšanu, kā arī ja transportlīdzekļa tehniskais stāvoklis un aprīkojums neatbilst prasībām, kas šajos noteikumos noteiktas “Euro III drošiem”, “Euro IV drošiem” vai “Euro V drošiem” transportlīdzekļiem, un pēc pamatpārbaudes nav pagājušas vairāk kā 30 dienas.
(Grozīts ar MK 01.02.2005. noteikumiem Nr.81; MK 09.01.2007. noteikumiem Nr.48; MK 01.04.2008. noteikumiem Nr.242; MK 09.02.2010. noteikumiem Nr.118)

9. Ja tehniskās apskates veikšanai paredzētā termiņa pēdējā diena ir brīvdiena vai svētku diena, termiņš tiek pagarināts līdz nākamajai darbdienai.

10. Atkārtotās pārbaudes laikā tiek kontrolēta to trūkumu vai bojājumu novēršana, kas konstatēti pamatpārbaudē. Ja transportlīdzeklim pēc pamatpārbaudes ir radušies citi acīmredzami trūkumi vai bojājumi vai objektīvu iemeslu dēļ šos trūkumus vai bojājumus nebija iespējams konstatēt pamatpārbaudē, inspektors tos novērtē.

Atbildēt | Iepriekšējais


tas neizlasāmais jūzerneims

from: [info]bax55hqy8dlb
date: Dec. 14., 2010 - 01:18 pm
#

atkārtoto vari iet katru dienu 30 dienu laikā pēc pamatpārbaudes, bet uzlīmi tev nepagarinās. pamatpārbaudi var iet vairākas reizes gadā, bet tikai max 2x gadā tu dabūsi uzlīmi uz mēnesi, ja abas reizes būsi izmantojis, tad uz skati varēsi doties tikai ar vienas dienas atļauju, ja nemaldos max 2 reizes gadā), kura tev dos iespēju doties no norādītas adreses uz tuvāko apskates vietu.

Atbildēt | Iepriekšējais


spriidiic

from: [info]spriidiic
date: Dec. 14., 2010 - 01:18 pm
#

Paldies, skaidrs

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tas neizlasāmais jūzerneims

from: [info]bax55hqy8dlb
date: Dec. 14., 2010 - 01:39 pm
#

aizmirsu pateikt, ka atkārtotā apskate ir lētāka.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


spriidiic

from: [info]spriidiic
date: Dec. 14., 2010 - 03:52 pm
#

Biskin jau tikai , par paris latiem

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tas neizlasāmais jūzerneims

from: [info]bax55hqy8dlb
date: Dec. 15., 2010 - 07:33 am
#

apskate kā tāda maksā tikai pāris latus :)

Atbildēt | Iepriekšējais