Dec. 10., 2010 | 10:46 am
No:: _maardza_

Visam Tevis sacītajam var diezgan pamatoti oponēt.
Pirmkārt, lai ''iemācītos'' dziedāt, ir jāprot ''skaņoties'' tonī, jebšu unisonā ar da jebko - ti - blakussolistu, ansambli vai balss grupu korī. Un visbeidzot, tieši šī te intonatīva dziedāšana ''iekš toņa'' ir tas, kas būs noteicošais, kad dziedāsi kā solists ar pavadošajiem instrumentiem - vienalga vai tie sintezators vai simfoniskais orķestris.
Un tieši koris ir lielisks pakāpiens uz solodziedāšanu. Korī nereti ir iespējas solēt tik daudzos darbos iekļautās solistu partijas, tiesa - vispirms Tev jāparāda, ka ''māki dziedāt'' diriģentam-māksl.vad. lai taptu vispār pamanīts.
Pie tam - arī pie ugunskura var dziedāt skaisti.
Koris jau ar to ir koris, ka masa sastāv no tikai tajā brīdī vienprātīgiem [bet] indivīdiem. Un katram korim līdz ar to ir savs, neatkātojams tembrālais skanējums, kas atkarīgs tieši no konkrētiem indivīdiem, kuri korī dzied un viņu vokālajiem dotumiem - precīzāk - to attīstības pakāpes. Un te jau pat vairs nav runa par skanējuma kvalitāti.
Un visabsurdākais ir, dziedot korī, neklausīties sevī. Ausis - ausis jātrenē, draugs. Tieši klausīšanās sevī un ansamblī kopumā, to lietu kontrolēšana ir viens no primājiem kora skanējuma kvalitātes celšanas priekšnoteikumiem.
Ir vēl kas? Saki droši.
Un lai jauka diena!

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: