Krāsns apkure

« previous entry | next entry »
Sep. 3., 2010 | 01:02 pm
posted by: avral in pajautaa

Gribu uzzināt citu pieredzi: kā būs dzīvot vecā, slikti nosiltinātā mājā (80m3) ar divām krāsnīm un sildīt, tikai kurinot? Smagi, laikietilpīgi, netīri (pelni, kvēpi) un apgrūtinoši vai nekādu problēmu? Vai istaba, kurā ir mūrītis, piesils puslīdz vienmērīgi un glabās pa nakti siltumu vai arī no rīta var gadīties pamosties pilnīgā spelgoņā? Vai tiesa, ka, ja iekurina tikai vakarā, tad var gadīties pusnakti dzīvot augšā, kamēr var aiztaisīt šīberi? Vai ir tā, ka savs dzīves ritms būs jāpielāgo krāsns kurināšanas ritmam?

Kurinātāja faktiski būs sieviete ar pavisam mazu zīdainīti. Good idea? Bad idea?

Paldies jau iepriekš.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {26}

Rukku

from: [info]mobsene
date: Sep. 3., 2010 - 05:15 pm
#

Mums mājās ir malkas apkure. Teikšu godīgi un skarbi...dirsā tos radiātorus....krāsns ir labākais kas var būt! To es izjutu padzōvojot rīgā dzīvoklī. Makkas krāsnīm ir foršas fīčas kas radiātōriem nekad nebūs. Kurinot krāsni telpās ir pavisam cits gaiss un siltums ir dzīvs tā teikt. Var vienmēr regulēt cik karstu room tu gribeesi un tā. Un kurini kad tu veelies siltāku..nevis gaidi entos mīnusus kad piesleegs apkuri dzivoklii.
Atkarīgs cik ārā ir auksti...un cik ir siltināta māja. Piem manā mājā kas ne sūda siltumu netur aukstajās dienās vienu pus klēpi no rīta izkurina un tad vakarā ap pieciem kādus 2 klēpjus lēnām lēnām.
Piem ja vakarā kurina tur jau var pareekinaat piem...ja tu peec 2h ej guleet tad jau mazu klēpīti paspēj izkurināt. Un tas jau ir atkarībā kāda malka.
Pie visa pierod...

Atbildēt