pajautaa

mazulis

« previous entry | next entry »
Aug. 3., 2010 | 07:49 pm
posted by: uzmini_nu in pajautaa

Kā var izklaidēt 18 mēnešus vecu jaunkundzi?
Viņa īsti ne ar ko neaizraujas, ne zīmēšanu, ne ko citu, izņemot, protams, bardaka radīšanu visā apkārtējā teritorijā un kaķa raustīšanu aiz astes. Uzmanību ir iespējams noturēt ilgākais minūtes 15. Es īsti nezinu kā viņu ieinteresēt uz dancošanu vai jebko radošu.
Būšu patiešām pateicīga par noderīgiem padomiem. calis.lv esmu izlasījusi krustu šķērsu.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {24}

pomegranate (my name is alise)

from: [info]pomegranate
date: Aug. 4., 2010 - 09:56 am
#

Man ir tieši tādā vecumā jaunkundze. Patīk spēlēties pa ūdeni (dārzā baseiniņā, vanniņā, bļodā vai kaut vai mājā - vannā nelielā ūdens daudzumā), galvenais - iedot daudz visādus trauciņus (vāciņus, plastmasas kastītes, karotītes u.t.t.). Pašam jāsēž blakus (var, piemēram, palasīt grāmatu vai pakārtot vannas istabu u.t.t.).
Tad vēl grāmatu, žurnālu šķirstīšana un pazīstamu lietu rādīšana (kaķis, puķe, tante u.t.t.).
Ja sēž blakus un pieskata, tad ilgu laiku var aizņemt iedodot kādu kastīti ar lielākām pogām, krellēm un visādām rotām (der arī visādi citādi nieki - kārtis, kartiņas, ķemmes u.c.). Pēc tam gan, protams, tas būs jāvāc, lai gan.. sīčiem patīk kārtot lietas atpakaļ, ja to parāda un dara kopā.
Ar bērnu laukumiem u.c. - tur ar ne-savu bērnu ir grūtāk, jo sīcis var savainoties, sagribēt bēgt vai atteikties iet prom (un tad tur vajag BAIGO taktiku izmantot, lai nebūtu krišana gar zemi un mammas meklēšana). Labāk tomēr izmantot savu ierobežoto, pazīstamo teritoriju.

Atbildēt | Diskusija


agnese

from: [info]uzmini_nu
date: Aug. 4., 2010 - 11:37 pm
#

Ar ūdeni šeit ir tas pats, riktīgi patīk, tad nu arī ejam uz baseinu un vannošanās notiek no sirds. Par kārtošanu laba doma, rīt ieviesīšu praksē :) Ar bērnu laukumiem ir ok, jo mammu nemeklē vispār un ir ļoti droša.
Forši, paldies par idejām :)

Atbildēt | Iepriekšējais