barvins

Jun. 30., 2010 | 12:35 pm
No:: barvins

Hmm, man škiet, ja mēgināsi dalīt loģiskajos diskos, tad procesa gaitā tāpat pazaudēsi visus failus un nāksies visu formatēt un instalēt no jauna.

1) Ja būtu sačakarēta failu sistēma, tad chkdsk vajadzētu palīdzēt. Vai ir pārliecība, ka chkdsk tika palaists režīmā, kad tas ne tikai paskatās, kā tur ir, bet arī salabo visas problēmas, ko atrod? (ķipa "chkdsk /f" un pēc tam pārstartēt datoru).
2) Windowsam ir vesela kaudze ar dažāda veida slēptajiem failiem, ko tas vienkārši nerāda, ja nesaliek visādas atļaujas tos redzēt. Ja nemaldos, tad visādi verķi, ķipa, Midnight Commander, pēc noklusējuma rāda visus failus, vienalga, vai wondows grib tos slēpt vai nē.
3) Linux nedaudz savādāk tiek galā ar NTFS diskiem, nekā Windows, t.i., nemēģina neko slēpt vai pieejas tiesības pārbaudīt. Ir vērts pamēģināt iedabūt USB puļķī kādu mazu linux distribūciju (Knoppix, ja nemaldos, kā reiz ir paredzēts šitādiem remontdarbiem), iestartēties linuxā, un no tā paskatīties, vai neizdosies ieraudzīt kādus slēptus failus, kas daudz vietas aizņem.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: