tom-toms

« previous entry | next entry »
Jun. 9., 2010 | 11:51 am
posted by: eermaniitis in pajautaa

tādad vai ir kas labāks, kāds ir šitas, kādas variācijs/modifikācijas/ekstras
ja ir dažādi varianti - kādu ieskat jūs?
kur? pa cik?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {39}

Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Jun. 9., 2010 - 12:41 pm
#

Arī esu dzirdējis par iGo labus vārdus, bet pats neesmu vēl mēģinājis. TomToms man iraid, tikai kartes neesmu atjauninājis kādu gadu (starp citu - pavisam ne vienkāršs pasākums, ja vēlamies kartes godīgi nopirkt) un kartes varēja būt labākas. Rīgā ir +/- labi, bet ārpus Rīgas ir ļoti dažādi, bet sīkākās apdzīvotās vietās pilnīgi trūkst detalizācijas. Par to, cik detalizācijas ir vai nav, vismaz pirms gada varēja labi paskatīties Google Maps. Vai tagad ir labāk vai citādāk, nezinu.
Daudz detalizētākas kartes ir Nokia Maps, kas ar navigāciju ir bezmaksā daudzos jaunākos Nokia telefonos. Ne bez gļukiem protams, bet nav slikti uz kopējā fona.
Tagad testēju Krievijā taisītu navigāciju CityGuide, par kuru var izlasīt probki.net. Ir fīča - navigācija ņemot vērā sastrēgumus, kas Rīgā vēl īsti nestrādā, bet nestrādā tikai neliela lietotāju skaita dēļ. Ja lietotāju kļūs vairāk, arī šī lieta būs lietojama. No plusiem - Rīgas un tuvākās apkārtnes karte ir visprecīzākā. Arī ne bez gļukiem, protams, bet adresu infa ir ļoti laba. Vēl - kartes taisītas un labotas tiek tepat Latvijā, tāpēc sīkie labojumi (tjipa - vienvirziena iela, ātruma ierobežojumi, pagriezienu aizliegumi, slēgti posmi u.c., kas neprasa jaunu ielu un māju piezīmēšanu) tiek izdarīti ļoti ātri un parasti jau nākošajā dienā pa gaisu tiek ielādēti navigatorā. Sastrēgumu infa tiek anonimizēti vākta no pašiem satiksmes dalībniekiem, kas nozīmē pastāvīgu datu pārraidi, bet cik skatījos, datu apjomi ir nelieli un šobrīd tā nav problēma. No mīnusiem - pagaidām labā detalizācijā ir tikai Rīga un tuvākā apkārtne, bet tuvāko mēnešu laikā būšot visa Latvija. Var iegādāties kā atsevišķu iekārtu, var likt kā softu uz WinMobile, Symbian, Android un iPhone telefoniem, kaut arī iPhone aplikācija neesot izdevusies veiksmīga.
Šobrīd pa Latviju un tālāk braukāju ar Nokia, bet pa Rīgu un apkārtni - ar CityGuide.

Atbildēt