jim

Nojucis kaķis.

Maijs. 25., 2010 | 03:55 pm
No:: jim


Te viņdien bija diskusija par kaķu klīnikām un izskanēja daudz nelāgu vārdu par Beinerta klīniku Ģertrūdes ielā. Varbūt varat ko ieteikt manā situācijā. Es piektdien uz Beinertu aiznesu nosterilizēt kaķenīti. Viņa pēc narkozes piektdien un sestdien atkopās samērā normāli, līdz piepeši svētdienas naktī, divas dienas pēc operācijas, viņai burtiski aptumšojās prāts - viņai sākās muskuļu spazmas, trīce, kaut kas līdzīgs halucinācijām, raustīšanās no neredzamiem priekšmetiem, skraidīšana apkārt un kliegšana. Kad nākamajā rītā tam pievienojās arī slienāšanās, kaķītis tika aiznests atpakaļ uz klīniku, kur ārsts pieļāva, ka tā varot būt reakcija uz kādu no narkozes palīgvielām. Atstājām kaķi uz diennakti stacionārā novērošanai, bet šodien, kad gāju pakaļ, nekas uzlabojies nebija, dzīvnieciņš milzu zīlītēm bija ierāvies būra malā un trīcēja. Paņēmu kaķi uz mājām, kur tas, kaut arī vienmēr bijis ļoti gudrs un nosvērts dzīvnieks, vairs nepazīst ne saimnieku, ne savu māju, nedz arī apkārtējos priekšmetus. Viņa pārvietojas tā, it kā apmēram redzētu priekšmetu, bet nezinātu, kas tas ir, turklāt viņas acīs tas kustas. Pa telpu viņa pārvietojas, apošņājot katru soli, pat paklāja stūri, un pārsvarā saraujoties, kā izvairoties no neredzama uzbrukuma. Pāris reižu viņa ir tā pārbijusies, ka palēkusies un nokritusi atmuguriski. Viņa vairs nespēj nekur uzkāpt vai nokāpt. Gribētu dzirdēt jūsu viedokli:

a) vai varat ieteikt kādu labu alternatīvu veterinārstu, kas varētu noteikt, kas kaķim par vainu? Beinertiešu pieņēmums par tās palīgvielas iedarbību man šķiet visai nedrošs aiz tā, ka efekts sākās vairākas dienas pēc operācijas, kad no narkozes vairs nebija nekādu pēdu.

b)Vai iespējams, ka kaķi ietekmējis tas, ka pāris stundas pirms pirmās lēkmes vienā telpā ar viņu tika pīpēta zāle? Ne daudz un telpa tika vēdināta, but still. Jāatzīmē arī, ka kaķītis ir augumā ļoti mazs un sver tikai 2 kg (vidusmēra kaķa svars esot 3.5-4).

Vienvārdsakot, kas viņai kaiš un kā lai palīdz?
Tags:

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: