pajautaa

Žurnālistika LU un RSU

« previous entry | next entry »
Mar. 22., 2010 | 11:12 pm
posted by: made_in_china in pajautaa

Vai šeit ir kāds, kas mācās/ir mācījies LU Komunikācijas zinātni (ideālā gadījumā -- izvēloties žurnālistikas moduli) vai arī RSU Žurnālistiku? Kādas ir atsauksmes par abām mācību programmām? Kura no tām tiek vērtēta augstāk? Vai vispār ir vērts studēt kādā no Latvijā pieejamajām programmām? Pēc raksturojumiem izskatās, ka praktiskās puses abiem kursiem nav tikpat kā nemaz -- vai tas atbilst patiesībai? Vai studenti ir apmierināti ar šo kursu saturu? Kādi mācību materiāli tiek izmantoti?
Kas pamudinājis mācīties žurnālistiku Latvijā, nevis ārzemēs? Kādas ir galvenās atšķirības no ārzemēs iegūstamās izglītības žurnālistikā (gan pozitīvas, gan negatīvas)?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {25}

Imagine

from: [info]imagine
date: Mar. 23., 2010 - 11:08 am
#

par RSU varu teikt tikai savus novērojumus - pie mums uz LU 2.studiju gadā pārnāca vairāki RSU studenti, jo nevarēja drastisko režīmu paciest un ikdienišķo kopsavilkumu rakstīšanu. bet varbūt vienkārši gribēja lielāku haļavu, kas to lai zina.. katrā ziņā LU viņi toreiz pabeidza.

es gan nedomāju, ka var iemācīties plūstoši, raiti, viegli lasāmi un saprotami rakstīt un veidot tekstu. esmu pati mēģinājusi skaidrot/mācīt/palīdzēt saviem bijušajiem maģistrantūras studiju biedriem šo lietu, nekas nav izdevies (varbūt biju slikta skolotāja?). ja cilvēks netver tekstu, kā biedrs Šlesers teiktu, "no iekšām" nejūt labskanību, tad to iemācīties ir grūti, man pat gribētos teikt -neiespējami.
No otras puses - teksta veidošana ir tikai viena žurnālistikas prasme. galvenā tomēr ir un paliek interese par Tevis minēto abstrakto.

Atbildēt | Iepriekšējais