begemots

Mar. 22., 2010 | 04:50 pm
No:: begemots

Bet vispār Latvijā tādi (manā uztverē) garšīgi vīni sākas aptuveni no 4-5Ls sarkanajiem sausajiem, un ~6-8Ls baltajiem, pēc tās pašas Berga bazāra veikala cenas.

Var gadīties arī Rimi nopirkt labu vīnu pa lēto -- bet tad vēlams pierakstīt kaut kur, lai neaizmirstas, kurš tas ir. Stockmannā parasti nocenotie (3.5-5Ls) ir gana OK dzeršanai, bet atkal -- kā pašai garšo, individuāli.

Savulaik jautāju par franču vīniem vietējiem un man ieteica 3 reģionu (kā tādus, kur mazāk iespēju dabūt ko negaršīgu):

Burgundijas (raksta: Borgogne) sarkanie sausie, piem. no Pinot Noir vīnogām
Elzasas (raksta: Alsace) baltie sausie/pussausie, piem: Riesling, Gewürztraminer
Ronas ielejas?[nezinu pat latvisko tulkojumu pareizu, franciski: Côtes du Rhône ] -- sarkanie sausie (par baltajiem nezinu)

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
    
Ziņa: