Mar. 1., 2010 | 10:00 pm
No:: alison

a)man nesimpatizē tās idejas, kas apakšā valdorfskolai, tjipa Šteinerts&co, bet nevienu cilvēku, kas tur mācās/māca, nepazīstu, nav viedokļa
b)Montesori izklausās pieņemamāk, viņu jau pārsvarā izmanto pavisam maziem bērniem, cik esmu lasījusi, izklausās, ka ok veidā tiek bērnam attīstītas visas maņas un dažādas iemaņas, katrā ziņā izklausās bērniem piemērotāk nekā drūmās, nekrāsainās sākumskolu klases lv skolās. (Uk piemēram, visas, arī parastās sākumskolu klases ir nežēlīgi krāsainas un izskatās pievilcīgas,tādas kur gribētu mācīties)
c)LV tautskola(tie 99 zirgi) šķiet pārāk naivi un mīlestības pilni, viņiem pēc tam grūti skarbajā pārējā pasaulē, kur dod pa zobiem :)
d)pašlaik no visām alternatīvajām skolām vispozitīvākais iespaids ir par to Šķetiņina skolu Kaukāzā. jo efektīva mācībvide+ tiek attīstīti bērni arī fiziski, ne tikai intelektuāli. bet jā, tas ir Krievijā, ne šeit.
e)kopumā, šobrīd LV nezinu tādu alternatīvo skolu, kura šķistu pietiekami laba alternatīva parastajai. (es gan neko neesmu dzirdējuso par Absinth minēto Jūrmalas alternatīvo)
Man patiktu pārnests un LV kultūrai/videi pielāgots Šķetiņina variants, vai pārveidota, pielāgota un reformēta arodskolu sistēma, bet normālā kvalitātē(kaut kas, kur būtu kvalitatīvi integrētas idejas no reformpedagoģijas par darba pedagoģiju(darbs tomēr cilvēku padara no mērkaķa par advancētu mērkaķi).+lai atbilst šī brīža darba tirgus piedāvājamumam)+tik pievilcīgi pasniegts, lai uz arodskolu neietu tikai tie, kas citur netiek, ne tā kā tagad.
f) kopumā laikam tomēr alternatīvā izglītība vienmēr paliks alternatīva, jo mūsējā tradicionālā ir pārāk iesīkstējusi un naudu kaut kādām normālām izmaiņām neviens jau nedos, ne?

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: