pajautaa

Receptes

« previous entry | next entry »
Nov. 25., 2009 | 10:27 pm
posted by: panacea in pajautaa

Gribēju Jums lūgt padalīties ar 3 receptēm. Vēlams to klasiskajā, tipiski-latviskajā variantā.

1. Krabju salāti. Zinu, ka vajag rīsus, krabju nūjiņas, kukurūzu un svaigu gurķi. Kādās proporcijās, ko likt mērcei (tikai majonēzi vai arī skābo krējumu), kādas garšvielas? Skatījos receptes.lv tur daži liek klāt papriku - likt, nelikt?

2. Dārzeņu zupa: man bērnībā māmuļa vārīja tādu no kartupeļiem, kāpostiem, burkāniem un zaļajiem zirnīšiem un varbūt, ka vēl kaut kā. Vai kāds, lūdzu, varētu ar mani padalīties pilnā receptē ar visiem ingrīdientiem un gatavošanas procedūru?

3. Un tad es arī gribētu soļankas recepti, par kuru man pilnīgi tumša bilde.

Liels Jums visiem paldies un priecīgu Pateicības dienu! ;)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {15}

circa

from: [info]circa
date: Nov. 26., 2009 - 05:25 pm
#

Manas garšas kārpiņas par labākajiem krabju salātiem atzīst šadus:
Sastāvdaļas: 2 rīsu maisiņi, 1 krabju nūjiņu iepakojums, 1 svaigs garais gurķis, 1-1.5 sarkanās paprikas, 3 vārītas olas, 1 burciņa Spilvas salātu majonēzes, sāls, pipari, cukurs.
Sagatavošana: Rīsus izvāra, izņem no maisiņiem un atstāj, lai atdziest. Krabju nūjiņas, svaigo gurķi un papriku sagriež smalkos kubiciņos. Olas izvāra un arī sagriež. Visu liek lielā bļodā un sajauc ar Spilvas salātu majonēzi. Pieber sāli un piparus uz aci. Cukuru pieber aptuveni pus tējkaroti. Svarīgi ir cukuru nepiebērt pārāk daudz, bet drusciņ vajag.
Pasniegšana: Salātus smuki uzkrāmē uz šķīvja un ēd kopā ar saldskābmaizi (mana izvēle ir Īstā saldskābmaize - padārga, bet laba).
Labu apetīti!

Atbildēt