crescendo

Okt. 13., 2009 | 09:17 pm
No:: crescendo

+100 par tējām un sēnēm. Rietumniekus tas tiešām pārsteidz, i frančus, i britus, i šveiciešus. Tur zināšanas par zāļu tējām ir līmenī 'zāļu tēja ir tas, ko dzer, lai nomierinātos' (jo tur nav kofeīna kā kafijā un īstajā tējā).

Ja ārzemnieki ir vairāk uz dienvidiem - mums te ir smuka zaļa daba. (bet šito nav vērts, teiksim, skandināviem stāstīt).
Ja gribi par vietējām māņticībām utml stāstīt - tad diezgan unikāla lieta ir visa tā āderu noteikšana - kur kaķīts guļ, kur kukaiņi zem mizas krājas, gultu kārtošana lai uz āderēm nebūtu - tas arī ir mums diezgan unikāls. Rīkstniecība un svārsti ir visiem, bet gultas ka pēc tā nopietni kārtotu ir reti.

Dziesmu un deju svētki nav gluži TIK unikāls vai īpaši interesants. Tautasdziesmas un dainu skapis - kuriozitāte (bet nu bērneļiem vienmēr var par buramvārdiem un tādām lietām stāstīt). Jāņi ir interesanti, bet tie ir no ukrainas līdz skandināviem kaut cik visiem. No tradīcijām vēl - var par ķekatām pastāstīt, par veļu laiku.

Par kuršiem, kas ar vikingiem kāvās ar var pastāstīt. Ja gribas kaut ko ar pretenzijām uz aristokrātiju, tad gan nekā vairāk kā Kaupo mums īsti nebūs - tas tur pie pāvesta ciemojās. Nu kuršu ķoniņi vēl.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: