mamuts

Sep. 12., 2009 | 04:40 pm
No:: mamuts

Karsēt? Pārlejot? Dvaj, nevajag, a?
Es pats lasīju tos gūgles padomus un šausminājos - tīrākā dezinformācija. :P
Izspied sulu no noskalotiem āboliem, tūlīt pat liec balonā, atstājot vietu cukuram, uz pusēm atšķaidot ar remdenu ūdeni un pieber cukuru, 100 g uz litru sulas, tātad 100 g uz 2 litriem ūdens-ābolu sulas maisījuma. Uzliec sifonu, balonu turi siltā vietā. Speciāls raugs nah nav vajadzīgs, jo rauga sēnītes dabā sastopamas uz ābolu mizas. Wot karsējot Tu tās nogalināsi un būs nepieciešams super-puper-speciālais vīna raugs.
Nedēļas laikā vīns sāks rūgt un pukšķēs sifons.kad rūgšana apstāsies un neburbuļos, pieber nākamo porciju cukura un turpat balonā samaisi ar tīru koku. Un trešoreiz arī tāpat, kopā es lieku 300 g uz litru sulas KOPĀ.
Vīnam sulu spiež no pusgataviem āboliem, tagad ir grūtāk izdabūt sulu.
Ja ir vēlēšanās, ābolu sulai var pievienot aroniju sulu - krāsa skaista, bet vīns sanāk - bifeļgāzējs. :D Ja pieliek divas saujas tīru pīlādžogu, vīns sanāk rūgtens un aromātisks, longdrinks ziemas vakariem pie kamīna.
Ja izspiedīsi saldo ābolu sulu no gataviem āboliem, var dabūs "medus" vīnu - salds, smaržīgs, īstais padzēriens, lai meitas koļītu. :DDD
Pieliksi sauju rozīnes, sanāks dzirkstošais vīns, bet tas ātri saiet etiķī, nav paredzēts uzglabāšanai.
Nogulsnes nelej podā, bet pudelē - tas arī ir tas īstais vīna raugs. Nākamgad, kad brūvēši vīnui, pieliesi klāt un process noritēs ātrāk.
Dvaj, lai izdodas!

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: