Aug. 23., 2009 | 12:52 pm
No:: tante
padomju laikā sabiedriskajos ēstūžos figurēja tāda lieta kā "bifštex no maltas gaļas" - tobiš - no rupji maltas gaļas, bet labākajos restorānos - pārsvarā Maskavā un Ļeniņgradā (Rīgā neatceros nevienu restūzi, kas to piedāvātu), varēja pasūtīt un saņemt arī īsto bifšteku - leb liellopa steiku..:)
šāda veida paēdieni - gan vienots gaļas klucis, gan malts bifštex - figurē arī veceiropā vēl joprojām...
bet tā jau sen ir zināma patiesība, ka daudzus primitīvus ēdienus mēdz nosaukt līdzīgi daudziem klasiskiem ēdieniem - ja maltās gaļas bifšteku saīsina uz prosta bifšteku, tad cilvēkam, kurš no kulinārijas jēdz tikai to MacDonaldā var dabūt hamburgerus un frī kartošku, a Statoilā un Narvesenā hotdogus, protams radīsies problēmas ar ēdiena identifikāciju..:)
šāda veida paēdieni - gan vienots gaļas klucis, gan malts bifštex - figurē arī veceiropā vēl joprojām...
bet tā jau sen ir zināma patiesība, ka daudzus primitīvus ēdienus mēdz nosaukt līdzīgi daudziem klasiskiem ēdieniem - ja maltās gaļas bifšteku saīsina uz prosta bifšteku, tad cilvēkam, kurš no kulinārijas jēdz tikai to MacDonaldā var dabūt hamburgerus un frī kartošku, a Statoilā un Narvesenā hotdogus, protams radīsies problēmas ar ēdiena identifikāciju..:)