Jun. 8., 2009 | 08:32 pm
No:: digna

Itkā jau diezgan daudzi bērni iet skolā no astoņu gadu vecuma un daļa no tiem pat tikai tāpēc, ka viņiem dzimšanasdiena ir pēc 1. septembra, piemēram, 9. septembrī. Domāju, ka ar to vecuma atšķirību tā būtu mazākā bēda.

Jāskatās, cik pamatoti ir augstākminētie iemesli, lai skolā nelaistu. Ja lasīšanas problēmas ir tiešām tikai izrunas līmenī, tad tā nav liela bēda, tas ir labojams un viss ātri vien var aiziet pareizajās sliedēs, taču, vajadzētu pārliecināties par to, ka bērnam nav disleksijas, kas jau ir ļoti nopietna problēmu un tur tas viens papildus gads bērnudārzā arīdzan būs tikai velti izmests laiks.
Elementāru līmeni rēķināšanā un lasīšanā viegli iespējams panākt vienas vasaras laikā, atliek tikai mazliet pastrādāt ar bērnu.

Manuprāt, te vajadzētu vērsties pie kādiem speciālistiem, kuri būtu neatkarīgi no bērnudārza un skolas, piemēram, pie bērnu psihologa, kurš varētu vislabāk noteikt bērna psiholoģisko sagatavotību skolai, kā arī pie neirologa un logopēda, lai būtu drošs par to, ka nav disleksijas. Lai tomēr nesanāk izniekot vienu gadu bērna dzīves, tagad ta vēl nekas, toties, kad būs astoņpadsmit, deviņpadsmit gadu, tad tak gribās ātrāk tās skolas pabeigt un ko tur visu darīt.

Katrā ziņā, lai veicas! ;)

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: