Gaujas laptopi

« previous entry | next entry »
Maijs. 20., 2009 | 11:18 pm
posted by: sadjichka in pajautaa

Nu ir pienācis brīdis nomainīt manu sagrabējušo kasti pret jaunu laptopu un man liekas ļoti pievilcīgi Gaujas datori. Lūk mans jautājums - ir tie datori lietojami? (galvenkārt kādi ir mīnusi lai es laicīgi sagatavojos)
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {11}

unima

from: [info]unima
date: Maijs. 21., 2009 - 07:29 am
#

par savu cenu ir ok. lietojami ir. scereeties gan baigi nevajadzeetu ...
uzskatu, ka vieniigais plus ir to saliidzinoshi zemaa cena un protams servisa iespeejas - liek tos kopaa laikam LV, un taapeec nevajadzeetu rasties probleemaam ar rez. daljaam.
jebkuraa gadiijumaa, ja datorinju vajag darbam nevis vipendronam - var njemt!

Atbildēt


Zetinja Tresor

from: [info]zetinja
date: Maijs. 21., 2009 - 09:20 am
#

draudzenei bija (nezinu vai taga vēl ir) diezgan daudz (priekš laptopa) gadus. Vienīgie defekti bija pēc zemē nomešanas strīpas uz ekrāna..

Atbildēt


Ervīns

from: [info]freakart
date: Maijs. 21., 2009 - 10:01 am
#

Mēs ar nopirkām smuku spīdīgu Gaujas lapeli par 400Ls laikam. Nav ne vainas. Jo šobrīd man liekas tirgus ir pārpludināt ar sūdīgi komplektētiem datoriem acer utt. kas pēc gada vnk sāk mirt nost.

Atbildēt | Diskusija


cheezyfreez

from: [info]cheezyfreez
date: Maijs. 21., 2009 - 01:57 pm
#

esi ko dzirdeejis par garantijaam? tach kameer taa ir speekaa, lai tik labo un maina.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Ervīns

from: [info]freakart
date: Maijs. 21., 2009 - 02:01 pm
#

Viņi jau vnmr paska, ka tas neattiecas uz garantiju un viss.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


cheezyfreez

from: [info]cheezyfreez
date: Maijs. 21., 2009 - 02:12 pm
#

tad man ir jautaajums, kura tieshi detalja ir bijusi bojaata un kaa juus speetu to sabeigt? :D ar skruuvgriezni pa plati?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Ervīns

from: [info]freakart
date: Maijs. 21., 2009 - 02:12 pm
#

DVD roms nelasa diskus.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


cheezyfreez

from: [info]cheezyfreez
date: Maijs. 21., 2009 - 02:25 pm
#

lai tad tiira vinju vai arii maina - ja taadaam detaljaam arii ir garantija divus gadus, tad lai vinji pastaasta, kaa possibly Tu vareeji to nokaut :) un lai nedzied dziesmu par skraapeetiem vai nelegaaliem diskiem - tas laiks, kad tika izmantotas adatas lasiishanai ir garaam, tagad lasa laazers soooo - lai tiira. mosh var uzmekleet arii kaadu, kam buutu tiiroshais cd ar birsteem - tas vareetu iet cauri.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Ervīns

from: [info]freakart
date: Maijs. 21., 2009 - 03:28 pm
#

man bija tas cd Ar birstēm, pilnīgs sūdc, neefektīvs.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


cheezyfreez

from: [info]cheezyfreez
date: Maijs. 21., 2009 - 04:31 pm
#

es neteiktu, ka suuds, iespeejams, ka laazers taa aizkjepis, ka birstes iisti neliidzeejushas. man vairaakas reizes ir paliidzeejis peecvairaaku reizhu procesa izieshanas. es teiktu, ka parunaajies kaartiigaak ar servisa darbiniekiem. mehaaniska iejaukshanaas iekaartaa nav bijusi, tamdeelj neredzu iemeslu, kapeec nelabot vinju pa garantiju.

teoreetiksi var jaukt valjaa un ar spirtu pats notiiriit aci.

Atbildēt | Iepriekšējais


cheezyfreez

from: [info]cheezyfreez
date: Maijs. 21., 2009 - 01:58 pm
#

pirms kaada laika arii apsveeru domu par gaujaam, par laimi laiciigi apdomaajos pavaicaat padomu augstaakiem praatiem:
didulis:

Visā visumā Gauja strādā ciešami. Taču baterijas darbības laiks gan viņiem ir sūdīgs - 1h15min - 1h30min. Iespējams ka var apgraizīt Windows, lai turētu ilgāk, taču es ar to īpaši neaizraujos, tādēļ neesmu testējis. Vēl tik tāds sīkums, ka lietojot sabiedrisko transportu tev būs jāvelkās mājās ar kastīti uz kuras lieliem burtiem uzmarķēts "Made in China" (tas ir tikai dators ar Latvijas brendu virsū, nav tas likts kopā Latvijā).
Liekot XP bija neliela problēma ar skaņas kartes draiveriem, to man jau pateica veikalā, kad pirku, taču tā bija tik niecīga un vienkārši atrisināma, ka man pat smiekli nāk. Pēc chipset draiveru uzinstallēšanas, jāieiet Device manager, tur jāsameklē kaut kāds Audio Bridge vai kas tamlīdzīgs un tam jāupdate`o automātiski draiveri. Pēc šīs darbības var mierīgi uzinstallēt skaņas kartes draiverus.
Vēl šamam ir tāds trūkums, ka nejēgā sakarst pamatne un ilgstoši ir pagrūti noturēt klēpī, kā arī nebūtu vēlams turēt vidē, kur sūdīgi tiek ventilēta laptopa aizmugure, piemēram, uz datorgalda klaviatūras atvilktnes (pēc kāda laika tur apakšā ir izveidojusies pirts atmosfēra). Dēļ milzīgās karšanas šams kļūsti ļoti skaļš, kad ventilators iegriežas līdz maksimālajiem apgriezieniem un tas mēdz būt salīdzinoši bieži. Ietaupot uz radiatoriem, viņi ir panākuši vieglu tjapļapu ar skaļu ventilatoru.
Plānos ir notestēt Windows 7, taču nav laika kad. Iespējams tas daudz saudzīgāk izturēsies pret bateriju.
Es Gauju iegādājos kā reiz cenas dēļ, jo par tādu ciparu, tajos laikos nevarēja dabūt līdzvērtīgas komplektācijas dzelžus - Socket P (Intel jaunā portatīvo datoru CPU ligzda) P4 Dual Core (neatceros no galvas vai bija T2370, vai arī T2310), 2Gb RAM, NVidia 8600, 160Gb cietnis. Viss pārējais tāds pats kā tavam modelim. Pirkts pirms gada un 3 dienām.

Atbildēt