krokomots

zarkukaini gribi?

Maijs. 18., 2009 | 09:16 pm
No:: krokomots

Heisā, cibiņ! varbūt Tev vajag jaunu mājdzīvnieku?
Indijas jeb laboratorijas zarkukaiņi meklē sev jaunus čoinus saimniekus! (te var ielūrēt, kāds tas zvērs izskatās).

Mājdzīvnki perfekti kopjami - spēj stundām ilgi stāvēt nekustīgi un izlikties par zaru, pie laba garīgā arī pašūpojas kā zars vējā. Sarosās, ja tos apsmidzina ar ūdeni, ieliek jaunu paiku vai aiztiek. Dabiski, aktīvi jamie ir naktī, kad ieturās.
Humānāk droši vien ir viņus turēt terārijā, bet dzīvos arī trīslitrenē, vāzē vai dajebkur, kur ir paika un kāda gaisa molekula. Istabas temepratūra ir ļoti ok. Ēd viņi visādus zaļumus, ko vien var salasīt (ziemā jālasa brūklenes, vai jāpērk pētersīļi, dilles), kad aptrūkstas barība grauž zarus vai bračkas kāju, bet gluži nost nemirst. Ūdeni lāgā nemāk padzert, tādēļ jāapsmidzina ar pulverizatoru (nu to puķu smidzināmo).
Vārdsakot kopšana ir īzī - ik pa laikam iemet paiciņu un reizi 2 dienās uzsmidzini ūdeni.

Izaug līdz kādiem 8 cm gari, ādu maina 6 reizes dzīvē, pieaug 4-6 mēnešu laikā, spēj nodzīvot nepilnu gadu. Uz vecumu iegūst spilgti Britnijas rozā krāsas paduses. Esot arī laikam dzimumi, bet vairojas viņi partenoģenētiski - no neapaugļotām olām. Olas  sāk dēt apmēram 5/6 mēnešu vecumā. Izšķiļas pēc 4-6 mēnešiem teju 100 %-tīgi, tā ka laicīgi jāpadomā, kā to olu skaitu optimizēt.

Tiem, kas izlikti uz andeli, tagadiņās ir kādi trīs mēneši.
Labprāt iemainītu šitos mošķīšus pret kādu pārtikas produktu: tēju, kafiju, šokolādi, makaroniem atkarībā no gribēšanas un izdomas (tikai ne lauku labumiem, tie man pašai ir :) )

Pakaļ jānāk ar savu burciņu.
Uz kurieni jānāk un visu pārējo izsmeļošo infu prasiet man šeitan: kurminators (at) inbox.lv.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: