str

Apr. 7., 2009 | 06:17 pm
No:: str

BĒRZU SULAS ŠAMPANIETIS

Reizēm no bērzu sulas gatavo arī pašbrūvētu šampanieti, ko var atkorķēt uz Jāņiem. Tad sulai pievieno nedaudz rauga, kas veicina spirta rūgšanu. Notiekot spirta rūgšanai, dzērienā veidojas ogļskābās gāzes burbulīši, un, ja pudelē kārtīgi iespundē korķi, pēc tam dzērienu var atkorķēt ar plaukšķi gluži kā dzirkstošo vīnu. Tomēr šādi raudzētā koka ūdenī alkohola koncentrācija būs neliela - rauga sēnīte lielākā tā ietekmē pati aizies bojā. Ne velti dabiskā vīnā alkohola nav vairāk par 11%. v

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: