Dodiet gaļu kaķēnam.

« previous entry | next entry »
Feb. 18., 2009 | 03:00 pm
posted by: denija in pajautaa

Ok, īss situācijas apraksts: kaķim (apmēram 8 mēneši) kopš dzimšanas dota profesionālā sausā barībā un whiskas konservi (whiskas junior, ja precīzāk). Kaķis izvēlīgs, neko citu nekad nav ēdis, ja neskaita kādu gabaliņu no vistas vai karbonādes, garšo krējums un vēl šis tas, kaķu kārumus ēd. Vetārsts paziņoja, ka whiskas vietā viņam kopā ar sauso barību jādod gaļa, piemēram, tūristu brokastīs esošā sautētā gaļa, kaut kas tirgū nopērkams u.tml. Vārdu sakot - nekādu whiskas, ja negribam kaķim veselības problēmas.

Te nu arī problēma: kā lai pieradina kaķi pie gaļas? Izmēģināta visāda - spītīgi atsakās ēst vairāk kā ziņkārības mākts (lasīt: vienu kumosu no saimnieces rokas). Izmēģināts jaukt kopā ar whiskas, bet kaķis jau nav vakarējais - apēd whiskas, gaļa paliek. It kā līdz šim gaļa garšoja, bet kā barību to nepieņem un viss. Jau kuro dienu viņš tikai no sausās barības dzīvo, gaļa atkal un atkal tiek izmesta, kaķis spītīgāks par saimniekiem acīmredzot, bet negribās taču kaķi badā mērdēt.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {44}

from: [info]skrejuma
date: Feb. 18., 2009 - 05:24 pm
#

Mūsmāju kaķis atkal bij gaļas profiņš - pilnīgi neko citu neēda.

Bet Rimi gaļa - nav laba.
Stockmann, Kekavas veikala un daža tirgus gaļa okei. Ar malto ļoti jāuzmanās - īpaši lielveikali to pārdod tādu, ka kaķis neēd. Jabut vienmērīgai krāsai - arī iekšpusē. Malto gaļu iesaku pirkt tikai liellopa Kekavas veikalā - bet arī ne vienmēr tā tur ir svaiga svaiga - bet ja ir - tad manāmi. Tiesa gan - riktīgi dārga tur, bet parādīšanai, ka nav jau tik traki - var jau tak. Citādi vēl liellops un vistas fileja - mūsmājās tika atzīti par vislabākajiem. Citi to gaļu vāra - varbūt tā var iedrošināt.

Bet jā, tiešām - izcelsmei un svaigumam ir nozīme : )) (labākās pārdevējas gaļu pirms iesvēršanas aposta, jo sak, zinot kāda tad tiem mincīšiem ir okei. un jā, vienreiz Stokmanā pat nācās vairākas apostīt pārdevējai tai labajai līdz atrada pienācīga svaiguma) : ))

Atbildēt | Diskusija


from: [info]skrejuma
date: Feb. 18., 2009 - 05:26 pm
#

A, redzu, ka tu tur par izdevumiem - tad tirgu iesaku. Mhm. Tirgū pirkta gaļa beigbeigās man liekas sanāk lētāk nekā vislaik profesionālos konserviņus pirkt. Nu ja atrod labu tanti.

Atbildēt | Iepriekšējais