barvins

Jan. 30., 2009 | 07:55 pm
No:: barvins

Ja vēlies lietot klasiskas vērtības - ext failsistēmu, tad nav jēgas čakarēties ar ext3, jo jau labu brītņu kā ir iznākusi ext4. XFS un JFS ir stabilas un ātras failsistēmas, (testos kopumā uzvedas nedaudz veiklāk, nekā ext3), bet reiserfs, kopš tās autors sēž cietumā, labāk neaiztikt. Normālās dzīves situācijās tāpat atšķirību starp šīm failsistēmām īpaši nemanīsi.
KDE 4.2 joprojām ir nestabils un iespējām apdalīts salīdzinājumā ar KDE 3.5 (nemaz nerunājot par to, ka nesmuks, neērts un haotisks, bet nesāksim jau svēto karu starp KDE un Gnome).
Ja esi iesācējs, ņem Ubuntu - nebūs daudz jāķēpājas, Ubuntu ir daudz lietotāju, kas nozīmē ka forumos viegli atrast risinājumus, ja rodas kādas problēmas. Ubuntu programmu atjauninājumi iznāk salīdzinoši bieži - nav ilgi jāgaida, kamēr kaut kādas programmas pēdējā versija parādās repozitorijos un ir uzinstalējama.
Ja vēlies seksu, ņem Gentoo - varēsi uzbūvēt sistēmu no pāšiem pamatiem tieši tā, kā tu gribi, pārkompilēt visus softus, lai tos optimizētu priekš sava procesora - procesa gaitā varēsi vairākas reizes nograut visu sistēmu un pēc tam salikt atpakaļ, kā rezultātā var iemācīties, kas tādam linuksam vēderā, un kā tas vispār strādā.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: