antuanete

Jan. 21., 2009 | 08:00 pm
No:: antuanete

Ja par to, ka mufini un kēksi ir tas pats - nu, ne vienmēr, jo LV ir pierasts par kēksu saukt to, kas ir paciets un taisīts uz sviesta bāzes. Daudzus mufinus, savukārt, taisa uz eļļas bāzes. No otras puses - es cepu ievārījuma kēksu, kas pēc sastāva un būtības ir līdzīgāks mufiniem - ja sadalītu pa mazajām formiņām, atšķirības nebūtu.
Angļu valodā tos lielos kēksus, ko cep no šādas mīklas, sauc par "quick breads", vismaz manā pavārgrāmatā, un daudziem mīkla ir tāda pati kā mufiniem.
Es domāju, kēksiņi būs īstais variants (kaut gan es pati saku mufini, jo man patīk, kā tas vārds skan un asociējas ar kaut ko pufīgu un garšīgu).

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: