macabre

Dec. 11., 2008 | 06:03 pm
No:: macabre

PVN - jebkuras preces sadārdzināšanos - jā, bet vietējie ražotāji varēs vai nu nolaist cenas uz starpības rēķina (maz ticami, jo... maz ticami) un labāk konkurēt vai investēt (maz ticami, jo vieglāk būs paņemt kredītu no tiem 5 milj.) vai nopirkt jaunu bembi ģenerāldirektoram (ticami).

Par ienākumu nodokli - vienmēr jau var gribēt vairāk, bet es neesmu izdarījis aprēķinus cik tad īsti ir nepieciešams, šaubos vai arī tu esi to darījusi, līdz ar to grūti spriest cik lielu pienesumu dos šādas samazinājums (kā nekā PVN vairumam jau arī tikai par 3% uzceļas).

Par algām - Jā, piekrītu, ka būs smagi, bet nedomāju, ka tie cilvēki tagad uz ielas mirs badā (un tie, kas līdz elkonim iegrābušies kredītos paši vien vainīgi). Bet rezultātā tomēr tam vajadzētu novest pie tā, ka pērkam mazāk tieši ārzemju preci vai luksus lietas.

Bet nu labi - es iekarsu, par šo tēmu var diskutēt pārāk ilgi, bet jēga no tā maza. Main point - pirms vainot valdību un apšaubīt viņu smadzeņpoda saturu vajadzētu tā kā padomāt kas bija tie, kas sekmēja krīzi bezjēgā ņemot kredītus; kas ievēlēja to pašu bezsmadzeņu Saeimu, kas ievēlēja valdību; kas paši neveidoja uzkrājumus, tieši tāpat kā valsts budžets. Tautai ir tāda valdība, kādu viņa ir pelnījusi. Tā kā es teiktu, ka no ekonomikas viedokļa tas plāns ir pamatots, bet kā to pildīs katrs konkrētais Latvijas uzņēmējs, iedzīvotājs vai ierēdnis... nezinu.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: