Dec. 4., 2008 | 01:42 pm
No:: kangaroo

Pirmkārt, ir aplami teikt "...lai pati tiek galā ar savām problēmām...". Stiep kā gribi, bet tās ir arī valsts problēmas. Kāpēc?

1. Parex bankā ir konti VID un IeM. Kas no tā? Tas, ka muitas nodevu un nodokļu maksājumi (muita ir VID pakļautībā, ja nu kas) līdz ar to aizkavētoes, kamēr visur tiktu nomainīts uz citu banku. Attiecīgi preču importa/ ekporta/ tranzīta operācijas čakarētos minimums mēnesi un ir liela iespēja, ka pa šo bardaka liaku kāds uzņēmums pateiktu čau! Latvijai kā tranzīta zemei un pārmestos uz kaimiņiem.
2. Lai nu kā, bet Parex bankā strādā arī cilvēki, nevis tikai Kargins un Krasovickis. Kādus nekādus, bet nodokļus šie ~1500 cilvēki arī maksā un līdz ar to ir pelnījuši, ka valsts viņu intereses aizstāv.
3. Parex bankai bez IeM (visu policistu un robežsargu algu konti) un VID, ir arī citi nozīmīgi klienti- gan uzņēmumi, gan pašvaldību iestādes/uzņēmjmi, gan valsts iestādes/uzņēmumi, gan pārsimts tūkstošu privātpersonu. Neviens no viņiem nav pelnījis, ka ar viņu naudas apgrozīšanu pēkšņi kaut kas notiek.

Un galvenais.Stiep kā gribi, bet Parex ir otra lielākā banka Latvijā. Pēc dažiem rādītājiem- pirmā, pēc dažiem- trešā līdz piektā. Un šādas bankas nogremdēšana nevienam (īpaši jau Latvijas ekonomikai kopumā) par labu nenāktu. Cits jautājums- vai tas bija jādara tik stulbā veidā?

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: