Muitas nodokļi

« previous entry | next entry »
Okt. 20., 2008 | 09:18 am
mood: worried worried
posted by: merkakkis in pajautaa

Pasūtiju iekš ebay video kameru, kuras vērtība ir 540 AUD (austrālijas dolāri), taču ar pārdevēu vienojāmies, ka uz paciņas norādām mazāku vērtību - $200 un kā Gift, lai mazāki nodokļi.
Muita protams aizturēja paciņu jo viņa ir jādeklarē + jāsamaksā nodoklis. Tie ir 30% no paciņas vērtības ($200) - sanāca ap 40Ls (jo 10Ls ir par deklarēšanu). Tagad eju uz muitu ar nomaksātiem papīriem utt, taču viņi man neizsniedz - viņi netic, ka paciņas vērtība ir $200, bet gan 540 AUD (paši meklējuši internetā), un man tagad esot jāiesniedz bankas izraksts par pārskaitijumu (ka es tiešām tos $200 esmu pārskaitijis par šo pirkumu) + ebay preces nummurs (kuru ievadot izmet to preci, kuru esmu iegādājies, un tur ir visi īstie cipari).
Ko nu?
Ja bankas izrakstu es vēl varētu ietekmēt, tad ebay nummuru gan es nevaru norādīt īsto.
Kā man ar viņiem cīnīties, lai beidzot dabūtu savu paciņu?
Maksāt par vēlvienu deklarāciju, kas šoreiz būs 30% +10ls no $540?! vai arī tie 30ls ko jau deklarēju ņemās nost no tās summas?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {9}

from: anonīmiķis
date: Okt. 20., 2008 - 10:37 am
#

Ja kamera nav iegādāta no komersanta/interneta veikala, t.i. ja pirkta no privāta (un ja nav pirkta komerciāliem nolūkiem), tad PVN nav jāmaksā, ievedot EU zonā. Tev tik jāpierāda, ka konts, uz kuru pārskaitīji naudu, ir privāts. No ievedmuitas gan izvairīties nevar.

Atbildēt | Iepriekšējais