pajautaa

« previous entry | next entry »
Sep. 24., 2008 | 08:47 am
posted by: puce in pajautaa

Tie, kam ir mājās akvārijs - vai jūs lietojat akvārija ķīmiju? ja jā - tad kādu un cik tā ir efektīva pret konkrēto problēmu un nekaitīga zivīm?
Dotais - akvārijs 60 l, iekšā ir 2 sami, 3 šķēpneši, 5 pecīlijas un viens klauniņš. Ūdens paliek duļķains, akvārija stikls no iekšpuses pa druskai apaug ar zaļu masu. Pie manis kopš jūnija, ūdens tiek mainīts tikai pa daļai, aug kādas 10 dilles. Ir filtrs un sildītājs.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {61}

from: [info]kaads
date: Sep. 24., 2008 - 11:04 am
#

es, kā cilvēks ar ilggadēju akvāriju pieredzi, nespēju noticēt, kādas muļķības te cilvēki ir spējīgi sarakstīt.

tātad, ķīmiju jālieto tikai ārkārtēju apstākļu gadījumā un tikai lai glābtu zivju dzīvības (piemēram, ja zivīm piemetusies ihtiofitrāze, oodinoze vai kāda cita parazīt-kaite). Nekam citam! Ogli lieto, lai šo ķīmiju aizvāktu un NEKAM CITAM!!! Ogli pamatā lieto jūras akvārijos, lai izvairītos no spēcīgiem brūnaļģes uzliesmojumiem. Saldūdens akvārijos ogle neko labu nedara - tā iznīcina anairobās baktērijas, kas piedalās nitrātu, nitrītu un amonjaka pārstrādē. Iznīcinot šīs baktērijas ar ogli, pārstrādes procesi apstājas un ūdens ātri kļūst indīgs!

Maini ūdeni pa 1/4 vai 1/3 nedēļā (tavā gadījumā pa pusotram spainim). Vairāk par 1/2 ūdeni mainīt nedrīkst!!! ĀRKĀRTĒJOS gadījumos ūdeni maina ik pa 2 dienām 1/2 no tilpuma. pie katras ūdens nomaiņas izskalo filtru, negaismo akvāriju ilgāk par 9 h dienā, gādā lai burciņā būtu daudz dzīvo augu. Svarīgi, lai akvārijs neatrodas saules staros, caurvējā vai pie radiatoriem. Ja akvārijs tev ir nesen un ūdens ir duļķains, lieku ķīlā savu galvu, ka tu zivis pārbaro!!!! 2 dienas nedod ēst vispār, pēc tam pa naža galam 1 reiz dienā!! svarīgi, lai 2-3 minūšu laikā viss tiktu nokopts, ja ne - ūdens duļķosies!

Atbildēt