gorgona

Sep. 22., 2008 | 10:55 pm
No:: gorgona

tātad:
"Lai noskaidrotu vai cilvēks ir vai nav inficējies ar HIV vīrusu nepieciešams veikt HIV testu. Jebkuram cilvēkam ir tiesības brīvi izvēlēties veikt vai neveikt HIV testu. HIV testa veikšana bez cilvēka piekrišanas, nezinot vai piespiedu kārtā ir cilvēktiesību pārkāpums.

Pārbaudes uz HIV infekciju Latvijā obligāti tiek pieprasītas tikai: asins, audu un orgānu donoriem (LR MK noteikumi Nr.21, no 16.01.1997.)

HIV testa rezultātus paziņo pēc testa konsultācijā personīgi. Testa rezultātu uzzināšana telefoniski ir pretrunā ar MK noteikumiem."

pēc šī es secinu, ka ja vien tas ārsts nav "ģimenes draugs" vai kāda tamlīdzīga "tuvu stāvoša persona", tad piezvanīt vecākiem un pateikt - yo, jūsu bērnam ir hiv - nav īsti lāga.

vai tas sarkanais, par ko tu vaicāji - vai tas nav šis?
http://www.aids.lv/hiv-aids/sarkana-lentite/

bet šis, manuprāt, izsaka visu un arī sniedz atbildi uz tavu jautājumu -

6. Nepilngadīgas personas HIV infekcijas noteikšanai izmeklē, pamatojoties uz personisku lūgumu, nepilngadīgās personas vecāku lūgumu, aizbildņa un pagasttiesas lūgumu vai tiesībaizsardzības institūciju rakstisku pieprasījumu.
7. Ārstniecības personai jāievēro ārstniecības jomu regulējošajos normatīvajos aktos noteiktā informācijas konfidencialitātes nodrošināšanas kārtība, ja tā saistīta ar personas inficēšanos ar HIV vai saslimšanu ar AIDS.
8. Ārstniecības personai ir tiesības izpaust šo noteikumu 7.punktā minēto informāciju tikai tādā gadījumā, ja pacients ir rakstiski apliecinājis, ka ārstniecības persona tiek atbrīvota no klusēšanas pienākuma un drīkst informēt konkrētu personu (piemēram, pacienta seksuālos partnerus vai tuviniekus) par personas inficēšanos ar HIV vai saslimšanu ar AIDS.
(Ministru kabineta noteikumi Nr.628, 2003.gada 4.novembrī )


# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: