pajautaa

darbs / atvaļinājums

« previous entry | next entry »
Aug. 27., 2008 | 12:16 pm
posted by: hiiri in pajautaa

ok, esmu baigi apstulbusi. nostrādāju kompānijā sešus mēnešus, tad aizgāju prom. cik saprotu, pēc sešiem mēnešiem pienākas atvaļinājums 4 nedēļu apmērā, pareizi? es to neizmantoju. biju visai pārliecināta, ka šī neizmantotā atvaļinājuma nauda tiks ieskaitīt - bet nekā. lasu tagad un nevaru saprast -

Kā tiek piešķirts ikgadējais atvaļinājums par pirmo darba gadu? Darbiniekiem ir tiesības saņemt ikgadējo atvaļinājumu par pirmo darba gadu, ja viņš pie darba devēja ir bijis nepārtraukti nodarbināts ne mazāk kā 6 mēnešus. Darba devējam ir pienākums šādu atvaļinājumu piešķirt pilnā apmērā. (DL 150.panta 3.daļa).

Vai drīkst kompensēt atvaļinājumu naudā? Atvaļinājumu kompensēt naudā nav atļauts. To drīkst tikai gadījumā, kad darba tiesiskās attiecības tiek izbeigtas ar darbinieku, kas nav izmantojis ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu. Kompensācijas apmērs tiek aprēķināts proporcionāli nostrādātajam laikam. Atvaļinājuma kompensācija pienākas pat tad, ja darbinieks ir nostrādājis tikai vienu mēnesi (DL 149.panta 5.daļa).

Tātad es neesmu izmantojusi, esmu nostrādājusi sešus mēnešus.. bet kompensācijas apmērs - piezvanīju uz veco darbu un prasīju - kā tā, kāpēc nav naudas par ikgadējo atvaļinajumu un šie man saka - jā, ir gan, tev bija uzkrātas piecas dienas.... :/ nu neko nesaprotu. kā tad īsti ir? man ir vērts grāmatvedibai copy-paste šos pantus vai nē (t.i., vai pienākas ikgadējā atv. nauda) ?
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {22}

pata

from: [info]pata
date: Aug. 27., 2008 - 12:27 pm
#

jā :)

Atbildēt | Iepriekšējais