Aug. 4., 2005 | 09:23 am
No:: mikstmiesis
nepieciešamās izejvielas: raudzēšanai paredzētais šķīdums (var būt augļu vai ogu sula, vai arī ziedu izvilkums), cukurs, vīna raugs.
nepieciešamais inventārs: trauks raudzēšanai (labāk stikla ar palielāku tilpumu 10...20 L), caurulīte (lokana), trauks ar ūdeni, katls (vēlams emaljēts, alumīnija neder)
sulu uzkarsē, izšķīdina tajā cukuru un pārlej uz raudzējamo trauku, pagaida lai atdziest. pievieno ieraugu. pāris reizes dienā ir jāapmaisa. pēc pāris dienām hermetizē (uzliek korķi ar caurulīti traukam tā, lai curulītes brīvais gals būtu traukā ar ūdeni). gaidas, kamār beigusies rūgšana (proces var ilgt pat pusgadu atkarībā no izmantotās sulas), proti, traukā ar ūdeni no caurulītes vairs nenāk burbuļi. tad pilda pudelēs un iztur vismaz pusgadu.
ja vēlas saldāku, tad pirms rūgšana ir beigusies ir jāpievieno vēl papildus cukurs. būs atkārtota rūgšana, kas būs īsāka par pirmo.
tas tā īsumā.
nepieciešamais inventārs: trauks raudzēšanai (labāk stikla ar palielāku tilpumu 10...20 L), caurulīte (lokana), trauks ar ūdeni, katls (vēlams emaljēts, alumīnija neder)
sulu uzkarsē, izšķīdina tajā cukuru un pārlej uz raudzējamo trauku, pagaida lai atdziest. pievieno ieraugu. pāris reizes dienā ir jāapmaisa. pēc pāris dienām hermetizē (uzliek korķi ar caurulīti traukam tā, lai curulītes brīvais gals būtu traukā ar ūdeni). gaidas, kamār beigusies rūgšana (proces var ilgt pat pusgadu atkarībā no izmantotās sulas), proti, traukā ar ūdeni no caurulītes vairs nenāk burbuļi. tad pilda pudelēs un iztur vismaz pusgadu.
ja vēlas saldāku, tad pirms rūgšana ir beigusies ir jāpievieno vēl papildus cukurs. būs atkārtota rūgšana, kas būs īsāka par pirmo.
tas tā īsumā.