zhagata

Mar. 11., 2008 | 09:35 pm
No:: zhagata

Jebkurš labs ārsts, izrakstot zāles, Jums pateiks, ka lietojot zāles, nedrīkst lietot alkoholu. No otras puses, aptiekās pārdod daudz tādu zāļu preparātu- tinktūru, kas ir veidotas uz spirta bāzes un, kuri satur spirtu pie 60-70 grādiem.

Kāpēc vienas zāles drīkst savienot ar spirtu un citas - nē? Tiešām, tinktūru sastāvā ietilpst alkohols, kas ir universāls šķīdinātājs. Bet tinktūru veidā Jūs izmantojat mazu tā devu, kas ir 5-15 pilieni uz 50ml ūdens. Savukārt, ja cilvēks iedzer 50g alkohola, deva ir stipri augstāka.

Ja jūs esat slims un lietojat zāļu līdzekļus, tad alkohola uzņemšanai ir jābūt pilnībā izslēgtai, jo tas spēcīgi ietekmē fermentu sistēmu aknās, kas var novest pie nopietnām blakusparādībām. Aknām tiek radīta divkārša slodze: tām jāpārstrādā zāles un vēl papildus alkohols.

Pilnīgi nesavienojama ir alkohola lietošana, lietojot neiroleptiskos, pretsāpju un pretiekaisuma līdzekļus, kā arī miega zāles, diurētiskos līdzekļus un antidepresantus. Alkoholiskie dzērieni var ne tikai pastiprināt to efektu, bet arī izmainīt zāļu īpašības, padarot to darbību neprognozējamu.

Nekādā gadījumā nedrīkst lietot alkoholu, lietojot insulīnu, nitroglicerīnu un antibiotikas. Der atcerēties, ka alkohols pats par sevi izraisa to vielu izsviedi asinīs, kas paaugstina arteriālo spiedienu.

Tāpēc, gadījumā, ja Jūs dzerat stimulējošus preparātus, tādus kā efedrīnu un teofedrīnu, tad ziniet, ka pat neliela alkohola deva var summēt to efektu un novest pie hipertensijas krīzes un insulta.

Avots: medicus.ru

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: