pajautaa

Filcs

« previous entry | next entry »
Dec. 16., 2007 | 11:57 am
posted by: bloom in pajautaa

Kā var apstrādāt filcu(ne jau gatavās plāksnes, bet nu tādu kā dzijveidīgu "mučkuli")? nu piemēram tās krāsainās bumbiņas priekš krellēm? kā viņu apstrādāt mājās? kā tas viss notiek? Kā var sajaukt krāsas vienā bumbiņā piemēram?
Varbūt kāds/a varētu īsi aprakstīt kā tas ir vai pateikt kur internetā tas varētu būt izdarāms... Būtu tiešām jauki (:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {7}

from: [info]spuldziite
date: Dec. 17., 2007 - 06:33 pm
#

ok, visu no sākuma-
filcēšanai ir divas tehnikas- sausā(ar adatu) un tradicionālā jeb slapjā

pēdējā pasaulē ir izplatītāka, vismaz šeit pie manis vācijā visi zina un visi ir mēģinājuši.
notiek tas tā- ir vajadzīga bļodiņa ar situ ziepjūdeni, burbuļpapīrs, kas stingri piestiprināts pie galda. un vilna. ir cilvēki, kas no sākuma izveido no avīzes mazu bumbiņu, tad to aptin ar vilnu un sāk vāļāt pret butbu
plēvi- tā, lai liekais ūdens var notecēt.. jābūt tam visu laiku ir it kā mitram, it kā ne. un tā turpini, līdz vilna ir tik ļoti un viendabīgi savēlusies, cik tu vēlējies.

otrā tehnika ir tā ar adatu. man personīgi sirdij tuvāka, jo ar tiem ūdeņiem ir ņemšanās un nevar, piem., pa ceļam vilcienā/autobusā neko sameistarot. tomēr bumbiņu taisīšanai tā ir par lēnu, krellēm un tādiem masu produktiem (puķēm, somām, čībām utt) slapjā filcēšana ir prakstiskāka.

it kā izklausās baigi sarežģīti vai vismaz ķēpīgi. tomēr- nebūt ne, to visu var tiešām ātri apgūt. painteresējies, vai skolēnu pilī nav kādi kursi, vienas dienas filcēšana vai kas tāds. kā arī internetā (diemžēl mācēšu patiekt vien kur vāciski meklēt) ir daudz info.

Atbildēt | Iepriekšējais