crescendo

Mar. 9., 2007 | 08:50 am
No:: crescendo


Ciešanu lāga nav bijis, cik nu reizēm rociņa pasāp bez diagnozes.
Bet ja jau reiz par peles alternatīvām - bez trackpadiem un trackballiem vēl ir vērts paskatīties uz tabletiem (saukti arī par digitaizeriem). Principā tas ir speciāls paliktnis uz kura zīmē ar speciālu zīmuli (stilusu). Ierīces pamatfunkcija ir kalpot māksliniekiem - bet tevi varētu interesēt tieši mazo izmēru modeļi, kas attēlu apstrādei šā vai tā ir diezgan bezjēdzīgi, bet tev varētu būt tieši laikā - un ir krietni lētāki. Vismaz reklāmas apgalvo, ka stilusa lietošana RSI pacientiem nekaitējot.
Ja par ražotājiem - tirgus flagmanis ir Wacom, pirmām kārtām ar savu Intuos brandu- bet tas ir profesionāļu rīks, kuru tev nez vai vajag. Vienīgais tā bonuss, kas tevi varētu interesēt - Intuos neizmanto bateriju, līdz ar to stiluss ir vieglāks. Vai tas tiešām ir bonuss nemācēšu teikt.

Latvijā diezgan daudzi lieto Trust ražojumu (modeļa nosaukumu neatceros). Ne nu tāpēc, ka izcili labs, bet tāpēc, ka veikalos ir atrodams - pie tam bezvadu variants - ne tikai komplektā iekļautā pele un stiluss ir bez vada, bet arī paliktnim tāda nav. Cik nu no paneļa iztikšanas bez vadiem (jo pele un stiluss bez vada ir arī pārējiem) ir kāda jēga, neskaitot cenas palielināšanu - bet kas nu labāk patīk.
Man ir A4 Genius MousePen, pirms tam bija iznācis pamēģināt vienu no Trusta A3 formāta ražojumiem (gan ar vadu). Tīri subjektīvi Genius man patīk labāk dēļ smagāka stilusa un ne tik skrāpējošas skaņas lietojot - bet tas tiešām ir ļoti subjektīvi.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: