pajautaa

Handheld CSS

« previous entry | next entry »
Mar. 5., 2007 | 01:20 pm
posted by: crescendo in pajautaa

Ir kāds ķēpājies un atradis, kā cibas stilu telefonam draudzīgāku padarīt - t.i. telefonam 100gadi nevajadzīgās daļas paslēpt?

Lai lieki netērētu laiku ar manis pasūtīšanu izlasīt, ka ir tāds brīnums, kā "display:none"/"visibility:hidden" - tad labāk uzreiz pierakstu, cik tālu izdevās ar saprašanu tikt:

Daļu paslēpšanai /izlaišanai var izmantot vai nu enkurus (linku uz zemāku alpas daļu - visi automātiskie sāna summary S2 stilos tieši tā arī strādā), vai atbilstošajam elementam tagā vai CSS norādot "display:none" - un tad vai nu konkrēto selektoru un deklarāciju iekļaujot @media handheld {} (ko, pēc visa spriežot, cibas S2 kompileris diezgan konstanti negrib, izmetot baltu lapu un nesaglabājot pēdējās izmaiņas ja iebarotajā kodā sastop šādu te rindiņu), vai liekot citā stilu lapā, kas attiecīgi top importēta ar vai nu @import url ("foo.css") handheld vai arī <LINK rel="stylesheet" type="text/css" media="handheld" href="foo.css" type="text/css">

Mēģināju pēdējo variantu - bet, gan miniOpera, gan FFox pēc noklusējuma izmanto tikai pirmo failu, vai nevienu, ja pirmais nav paredzēts atbilstošajam mēdijam.
(Ja secīgi pirmais ir media="handheld", tad FF lapu atver ar nekādu stilu, piedāvājot "screen" vai "all" domāto kā alternatīvu pie "view->page style", miniOpera atver ar handheldam domāto CSS , MSIE atver ekrānam domāto CSS bez sūdzībām. Ja secīgi pirmais ir ekrānam, tad FF atver ar ekrāna CSS, miniOpera atver bez nekāda stila, MSIE atver ar ekrānam domāto.
Jā, CSS faili atrodas uz dažādiem serveriem, ja tam ir nozīme.)
Tags: , , , ,

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {0}