Dec. 18., 2006 | 01:26 pm
No:: mikii

diemžēl jautājums ir pārāk plašs, lai to vienkārši paskaidrotu, līdz ar to ieteicamākais būtu pašam pagooglēt, palasīt utt. bet dažas īsas atbildes var:
-vai var abus (linux un xp)? var ja xp jau ir, tad lielākā daļa (ja ne visi) pieejamie linuxi mācēs tam nosēsties blakām un tad startējot datoru, piedāvās izvēlēties, kuru os startēt. bet ir dažas iespējamās problēmas. vairākiem ir gadījies tā, ka liekot linux blakus xp un ja xp līdz tam ir aizņēmis visu disku, tad izvēloties lai linux pats izbrīvētu sev vietu uz diska un tur uzinstalētos, rezultātā sistēma sa''cakarējas un bez labošanas nevar lietot ne xp, ne linux. visvienkāršāk linuxu ir uzstādīt, ja ir pieejama tukša partīcija uz cvietā diska vai vēl viens tukšs cietais disks.
ir jāsaprot, ka linux parasti dzīvo uz savas failu sistēmas un uz ntfs dzīvot nevar. ja šausmīgi grib linuxu, kas var uz ntfs dzīvot, kaut kāds viens bija, bet tad jāmeklē, neatceros, ķā ta šo sauca.
- vispār labāk ir paņemt kādu linux live cd (linux, kas nav jāinstalē, bet palaižas no cd un paskatīties vai vispār gribēsies ar tādu sadzīvot)
- par datora konfigurāciju - ja jau xp uz viņa strādā, tad linux arī ies, bet, lai ietu ātri, iespējams vajadzēs grafiskos smukums atslēgt. bet tā jau ir izvēles lieta.
- vislabāk ir dabūt kādu draudzīgu datoriķi, kas visu saprot un lai viņš arī visu uzliek ;)

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: