crescendo

Nov. 29., 2006 | 01:34 am
No:: crescendo

Jā ASV tiešām sāk domāt par problēmu, ka pēdējā gadsimta laikā, vai apmēram tā apglabātie mēdz biežāk pārziepēties. Tā nav gluži nebojāšanās - bet nu lai no tāda tiktu līdz skeletam, vajag ilgu laiku - tieši cik ilgu ir atkarīgs no ļoti, ļoti daudz apstākļiem un variējas no vairākām desmitgadēm līdz, ekstrēmos gadījumos, gadu tūkstošiem. Katrā ziņā - vairāk par dziļpazemes pūšanas ceturtdaļgadsimtu būs.

Nē, pārtikas konservanti uzturā kā pārziepjošanos veicinošs faktors tā īsti nefigurē. Ne tādi zārki, pārāk hitraja iebalzamēšana lai līķīts bērēs būtu smuks, rakšana siltās, sārmainās augsnēs, sintētiskas līķdrānas manās biežāk minētas.


Vārdiņi, kurus tu gribi ierakstīt google meklētājā kombinācijā ar citiem, ja vēlies palasīt populārzinātniskos materiālus par tēmu būs "adipocere", "adipocere formation" un "saponification".

Ja ir iekšā un šausmīgi vaig nopietnai lietai - līķu pēcnāves pārvērtību pētīšana ir vesela zinātne un, protams, ir zinātnieki, kas par to raksta vienu disertāciju pēc otras. Līķu pētīšanas Stenforda ir Tenesijas universitāte.. bet man kaut kā ir aizdoma, ka tik nopietni nevajadzēja. Bet ja nu - nu māca jau tiesu medicīnas kursus arī pie mums.

Ar līķu atrakšanu (vārdiņš - 'ekshumācija') nodarbojas tiesu medicīnas eksperti - tātad attiecīgi Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centrs, lokācijas vieta - pie Gaiļezera. Bet saproti jau, tie cilvēki paši personīgi nav līķus atrakuši pēdējos pāris gadsimtus un tāpēc kā dzīvi liecinieki 'tad un tagad' tomēr nederēs.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: