« previous entry | next entry »
Nov. 28., 2006 | 02:20 pm
posted by: liljabrik in pajautaa

kā atšķirt G punktu no Dzemdes Kakla Vēža?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {9}

wasted paint

mazliet anatomijas

from: [info]iekodeets
date: Nov. 28., 2006 - 02:47 pm
#



Kādi ir dzemdes kakla pirmsvēža slimību un dzemdes kakla vēža agrīnie simptomi ?
Agrīnu klīnisko simptomu nav.
Kā relatīvi agrīns simptoms ir asiņošana no dzimumorgāniem menopauzē, dzimumaktā, kā arī jaunākām sievietēm starp mēnešreizēm. Reizēm var būt nepatīkam smaka, audzējam sabiezējot. Par vēlīniem simptomiem var minēt urīnizvadies traucējumus, sāpes, kāju tūskas.
Kas jādara katrai sievietei ?
Biežākās apstarojamās metastāzes parasti ir limfmezglos virs atslēgas kauliem (blakus vēdera aortai, cirkšņos); skeletā.
Ikvienai sievietei vismaz reizi gadā jāaiziet uz profilaktisko apskati, lai ginekologs paņemtu bezmaksas onkoloģisko uztriepi laboratoriskai analīzei uz iespējamo vēža šūnu klātbūtni.

Grēfenberga punkts, saukts arī par G apvidu jeb G zonu, ir audi, kas satur daudz nervu galu, asinsvadu, dziedzeru un kanālu un aptver urīna izvadkanālu. Seksuāla uzbudinājuma laikā audi piepildās ar asinīm, piebriest un tikai tad kļūst labi sataustāmi, atrodas aptuveni 3-6 cm dziļumā uz maksts priekšējās sieniņas. Neuzbudinātā stāvoklī to iespējams noteikt vienīgi, ja ar vienu vai diviem pirkstiem cieši uzspiež uz maksts priekšējās sieniņas. Par to sieviete var pārliecināties vislabāk, pietupstoties un ievadot pirkstu vagīnā, virzienā, kas it kā rāda uz vēderu.

Atbildēt