komandrindas arhivācijas tūļi

« previous entry | next entry »
Aug. 26., 2006 | 04:26 am
posted by: elfz in pajautaa

Vai ir zināms kāds arhivācijas tūlis, kā tar vai 7z, bet kurš būtu gana prātīgs, lai savā arhīvā glabātu failus cilvēcīgā enkodingā (a-la UTF-8)?

Populārie risinājumi, pat XP iebūvētais zip, dīvainā kārtā ir bezspēcīgi, ja failu nosaukumos ir sastopami simboli, atšķirīgi no reģionālajos uzstādījumos noteiktajiem, bet man ir mapītēs faili gan ar latviešu, gan krievu burtiem, sagādājot nelielas galvassāpes ar rezerves kopiju skriptiem.

(Par to, ka nekādā gadījumā nevajag failos izmantot garumzīmes un krievu burtus, neko pat dzirdēt nevēlos, un ne tikai tāpēc, ka kalendārā ir 21.gadsimts).

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {2}

madars

from: [info]madars
date: Aug. 26., 2006 - 02:48 pm
#

it kā rar atbalstot unicode failu nosaukumus, kas varētu palīdzēt.
vēl izdevās sagooglēt kaut ko par cygwin unicode layeri, kas ļautu, piemēram, cygwin-otajam tar saarhivēt failus, kuru nosaukumos ir maģiskie simboli, bet tas varētu nebūt labs variants.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]elfz
date: Aug. 26., 2006 - 09:13 pm
#

Komandrindas rar 3.50 mizerabli netika galā ar uzdevumu, faila ne-reģionālo uzstādījumu burtus aizstājot ar fiziskām (0x3f) jautājumzīmēm.

Lasīju, ka zem linux ar saprātīgu utf atbalstošu failsistēmu (šķiet, jebkuru tur lietojamo) tari un tamlīdzīgas figņas failus ēd ka prieks. Sucks, odnako. Lielās unikodes izvēle windiem NTFSam šķiet ir bijis nelāgs solis. UTF-8 is the mostly only way; nemērīgi gaidu, kad izstrādes ļaudis to sapratīs.

Atbildēt | Iepriekšējais