« previous entry | next entry »
Apr. 17., 2006 | 12:22 am
posted by: 95 in pajautaa

Te ir kāds, kas varētu pastāstīt īsu ievadkursu par tēmu - Canon 300d vai kas tamlīdzīgs + EF-S 18-55mm + polarizācijas filtrs + pēc iespējas asākas bildes dabūšana (dabasskatiņš (piemēram) jānobildē tā, lai viss skaisti ass cik nu objektīvs atļauj)? T.i. - uz kurieni jāfokusējas + ir aizdoma, ka autofocus nemīl filtru un ik pa laikam īsti labi neredz (ja tā var būt, kā to risināt?).

To noteikti var vienkāršā valodā izstāstīt, vai ne?
Lasot Google atrasto info sajūtos blonda pie pirmās formulas pieminēšanas un tas man nekādi nepalīdz :)
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {38}

from: [info]95
date: Apr. 17., 2006 - 08:06 pm
#

klau, tu kaut ko par krāsu profiliem zini?

man monitoram ir kaut kāds samsung profils, kad krāsas rāda ok (par photoshop runāju).
ja nākas strādāt ar to srgb vai adobe rgb, man sākumā viss parādās iekš tā (pilnīgi greizas krāsas, melna vietā brūns utt. so es neko nevaru iesākt līdz neesmu assign'ojusi to samsung profilu, ko es nevaru izdarīt pirms raw failu settingu maiņas iekš photoshop cs2) un darboties ar raw principā nevar.

kas ir jādara? jāsauc kāds, kas nokalibrētu monitoru vai vēl kas, lai arī ko tas nozīmētu? vai ir iespēja, ka man uz datora ar, piemēram, adobe rgb profilu rādīsies melns kā melns, nevis brūns?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]ab
date: Apr. 17., 2006 - 08:13 pm
#

muuzhiigaa kraasu profilu probleema :)

ar RAW pats neesmu straadaajis, bet par to paareejo: visu melnu tu dabuusi laikam uzliekot sRGB profilu pie monitora settingiem, bet nezinu, vai tas buus praatiigi, jo, kad straadaaju agjentuuraa, uz monitoriem visur bija monitoru profili, bet photoshopam sRGB vai Adobe attieciigi.

btw. - Adobes RGB tev vajag tikai, ja prieksh drukas taisi bildes.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]95
date: Apr. 18., 2006 - 03:03 pm
#

laikam tad problēma ir, ka sRGB nav melns.

ir šitā:



nu redz, un es nezinu - var jau būt, ka tā vajag, kad pelēks nav pelēks, bet brūns, bet reāli ir tā, ka es nevaru izmantot to sRGB vai Adobe RGB, kad ir kaut kādi RAW faili. jo man tās krāsas rādās tik greizi, ka es nezinu, ko un kā tajā RAW failā var pamainīt - tur kas tur krāsu siltums utt.

ir kaut kādi secinājumi? :) nu vai es esmu izdomājusi problēmu vai tāda tiešām ir?

+ kā ir, kad grib kaut ko drukāt? es joprojām neesmu izdrukājusi nevienu bildi, bet cik saprotu, ja es gribētu drukāt, tad man tagad baisi greizi būtu krāsas uz papīra? ir kaut kāda iespēja dabūt tā, lai uz ekrāna ir maximāli līdzīgi drukai? vai arī jautājums ir - vai vajag un vai ir iespējams, lai būtu tā, ka kaut vai tas sRGB rādītos melns/pelēks nevis melns/brūns?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]95
date: Apr. 18., 2006 - 03:07 pm
#

(+ vēl pamanīju, ka arī debesu zilā krāsa iekš sRGB un Adobe RGB ir vienkārši drausmīga - kaut kādas pārejas utt.)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]ab
date: Apr. 18., 2006 - 03:15 pm
#

hmz. RAW failus tu tachi ver valjaa ar kaut ko citu ne? Nu tipa Photoshop RAW vai kas tur. Vinjam savi kraasu settingi nava?

kraasas uz ekraana liidziigi drukai dabuut ir pagruuti. jaasaak jau ar monitora kalibreeshanu ar taa saucamo spaideri (http://www.scannerplace.com.au/calibration.htm), bet nu tas ir daargs process laikam. veel cilveeki dara taa, ka uztaisa kaut kaadu izdruku, tad njem izdruku un turot blakus ekraanam piedzen sava ekraana kraasas taa, lai vinjas liidzinaatos drukai.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]95
date: Apr. 18., 2006 - 03:27 pm
#

RAW veru ar Photoshop.

Atverās šāds logs:



Kā redzi, nevaru izvelēties monitora krāsu profilu, bet viss melnais ir brūns, so es nezinu ko un kā tur man mainīt.

Nez, tev nav kāda nojausma, kas man jādara, lai varētu normāli ar RAW failiem strādāt (pieļauju, ja gribētu kaut ko drukāt ar rezultāts būtu traģisks)? Man pagaidām vajadzētu, lai melnais nebūtu brūns uz ekrāna, ar to drukāšanu nebūtu tik svarīgi.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]ab
date: Apr. 18., 2006 - 03:32 pm
#

nu tak reku kreisajaa stuurii var izveeleeties sRGB! njem to un tad skaties. ja veeljoprojaam bruuns - uzliec monitoram sRGB profilu vai nokalibree to. Un vispaar - paarbaudi ar color pickeru melnaas vietas, vai vinjas maz ir melnas - moshk tev no aparaata jau bruunais naak aaraa...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]hati
date: Apr. 19., 2006 - 04:09 pm
#

uzmet skatu uz historigrammu un viss kļūs skaidrs ;)

Atbildēt | Iepriekšējais